Hostel-toppen part 1

Som sportgalning älskar jag statistik och olika slag av listor. Här kommer därför en rangordning av de hostel* jag bott på hittills under den här resan, med en tillhörande kommentar.

1. City Walls – Peking, Kina
Betyg: 5 av 5.
Pris: 110 kr/natt.
Kommentar: Rent och fräscht. Fantastisk service med osannolikt tillmötesgående personal. Väldigt personligt vandrarhem där det är lätt att knyta nya kontakter. Bästa vandrarhemmet jag någonsin bott på.

2. Flashpackers – Noosa, Australien
Betyg: 4 av 5.
Pris: 200 kr/natt.
Kommentar: Det här var en trevlig upplevelse. Det ligger visserligen lite avsides, men själva stället är tokskönt. Lagomt stort, enkelt att möta folk. Riktigt fräscht. Dessutom finns det många gitarrer som man kan låna, ett stort plus!

3. Bounce – Sydney, Australien
Betyg: 3,5 av 5.
Pris: 200 kr/natt.
Kommentar: Bra läge i anslutning till Centralstationen. Fräscht, stort, bra atmosfär. Ganska dyrt dock, men det kan det väl vara värt.

4. Gilligan’s – Cairns, Australien
Betyg: 3 av 5.
Pris: 170 kr/natt.
Kommentar: Egentligen lite väl mycket party för min smak, men det går inte att påstå annat än att det är ett kolossalt omfattande bygge. Du behöver egentligen aldrig lämna vandrarhemmet, allt finns där.

5. Base – Airlie Beach, Australien
Betyg: 2,5 av 5.
Pris: 160 kr/natt.
Kommentar: Hade oerhört låga förväntningar, men det var inte alls så pjåkigt. Perfekt för någon natt i anslutning till Whitsundays-äventyr.

6. Three legged frog – Peking, Kina
Betyg: 2,5 av 5.
Pris: 54 kr/natt.
Kommentar: Helt okej, ett relativt litet hostel. Men jämfört med City Walls är det inte så mycket att hänga i granen bortsett från läge och pris.

7. Backpacker’s Inn – Byron Bay
Betyg: 2,5 av 5.
Pris: 160 kr/natt.
Kommentar: Sådär. Inte kasst, men inget jag spontant skulle rekommendera.

8. Bunk – Brisbane, Australien
Betyg: 2 av 5.
Pris: 170 kr/natt.
Kommentar: Egentligen ganska okej, men utformningen av rummen är så katastrofalt dåliga att det inte hamnar högre upp än så. Det är en labyrint av väggar i rummen, man ser inte en människa från sin säng.

9. Palace Adventures – Hervey Bay, Australien
Betyg: 1,5 av 5.
Pris: ???
Kommentar: Ett slitet ställe som ingick i min Fraser Island-tur. Det går att bo där, men det är ganska äckligt på sina håll.

10. Koala Resort – Whitsundays, Australien
Betyg: 1,5 av 5.
Pris: ???
Kommentar: Det här skulle kunna ha varit ett paradis. I stället känns det som ett övergivet ruckel som inte rustats upp på två decennier. Man ska ta sig fram genom en djungel av ogräs innan man tar sig till de små rummen. Inte okej.

*Hotell och lägenheter räknas inte med i listan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.