Teoretisk fysik?

Lika med högre studier, men vilken nytta har vi av det i vårt vardagliga- och dagliga liv om jag så säger. Hur ser det ut på våra vägar i det snökaos som nu man inte annat pratar om på tv. Från morron till kväll samma sak stup i kvarten. Det är nästan lika överlag, med allt annat. Man beräknas sitta och lyssna och ta del av all ”skiten” som inte egentligen inte angår en och vad ska en göra åt det?

Beträffande nu snökaoset som alla pratar om inklusive trafikproblemen kan man undra om det inte går alldeles för mycket trafik på vissa vägar. Jag menar till största delen tunga transporter. Är järnvägen på tok för lite nyttjad?

Ser vi till vilka som ändrade i rutinerna eller lade om myndigheten till nuvarande Transportstyrelsen från gamla Vägverket var det inte regeringen Reinfeldt. Nå blev det bättre? Vad vi nu ser och sett under lång tid att på vissa ställen förfaller vägnätet och på andra ställen brister det i snöröjningen. De personer/människor som tillsattes i den nya organisationen, må vara duktiga i teorin men värdelösa i praktiken.

Min slutsats blir att det tillsätts olika människor/individer med höga löner som inte har förmågan sköta sina jobb på ett tillfredsställande sätt. Att olika medborgare i landet riskerar skadas eller på annat sätt inte får eller kan känna trygghet.

Jag är verkligen trött lyssna till olika människor, olika klagomål och bekymmer. Är Sverige verkligen så illa och när blev det det? Och är det inte främst nedre halvan av Sverige där vi har problem, i vilket fall märks det i nyhetsrapporteringen. Norrland nämns knappt i några stora sammanhang, förutom om naturresurser ska tas ut. Här får inte pengar läggas på något som kan anses onödigt. Norrlänningen ska alltid först ta hänsyn till hur sörlänningen har, lösa deras bekymmer först.

Låt det gå åt helvete, inte gör det mig nåt.

2 kommentarer

  1. Mique

    Teoretisk fysik (kvantmekanik) är en förutsättning för, att bland annat dator och mobiler fungerar! Strängteori, kvantfältsteori, kvantmekanik och partikelfysik är en förutsättning för människans existens!

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      …och strängteorin. Att inte jag tänkte på det när det gäller få undan snön, kvantmekaniken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.