”Värt guld”

Det gamla uttrycket ”värt guld” tycks återigen vara något man här strävar efter. 

Människans ondska tycks drivas från flera saker, men kanske det mest centrala, makt och inte minst begär. Vilken nytta tillför guldet egentligen för en vanlig själ om jag så säger. Ett fint guldsmycke värt en hel del på marknaden, men vilken nytta gör det egentligen? Vilka människor och länder har bland de fattigaste medborgarna, eller slavar om man så vill kalla det? Sydafrika kan vara ett typiskt bevis där slaveri fortfarande förekommer när fattiga arbetare tvingas bryta bl a guld, för hand. Det finns jättemycket guld i världen som bara kan visa på status, bäras av förmögna och bara visa upp just status. Men till vilken nytta för världen i stort har det?

Jag trodde människor börjat tänka om vad som är viktigt i världen, fina guldprylar och en raserad natur och även fortsatt fattigdom till förmån för redan rika, är det det vi strävar efter? Naturligtvis är det så, även svensken är något av en skitstövel, ser bara till tillväxten den som gjort hur vi fått. Eller har vi fått det jättebra, det låter inte så, inte i alla fall när vi ser hur Sverige blivit. Korruptionen har nått gränser där vi inte tidigare trodde det var möjligt. Vi ser hur hela bostadsområden nu behärskas av de grovt kriminella där även fina titlar förekommer, advokater, börs- och fastighetsmäklare kan vara några. Än om de inte gör själva ”smutsjobbet” kan de vara involverade inte minst i knarket och dess lukrativiteter. Tillika har vi guldet, alla guldsmycken och dyra Rolexklockor som visar på status, men visar de tiden bättre? När maten är slut hjälper inte ens en guldtacka, är det inte dit vi går?

Visst är det en konstig tid vi lever i, en fortsättning på den gamla som inte vi verkar komma ur. De en gång som drog oss in i detta bör också reda ut det. Gör jag något som sedan inte visar sig vara bra, visst får jag då själv stå för det? Så verkar inte fallet här. Man skyller på allt möjligt, glider undan sitt ansvar och inte ovanligt man beskyller varandra och medan så blir det bara värre.

Igår poliskontroll, var den offentliggjord såsom man tänker sig visitationszonerna som man nu beskyller för inskränka rörelsefriheten och även vara diskriminerande. Men en vägkontroll av polisen, skulle den också vara diskriminerande? Hur folk tänker är svårt veta. Jag vet bara att vi fått ett helvete som vi inte kommer ur. Än så länge kan man koppla av här, om än allt annat förfaller är det ändå bättre.

Går det leva i sin egna lilla bubbla med kaos kort sagt överlag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.