Sverige tror sig ha världens bästa system

Det har pågått under lång tid och vi kan fråga varför så många söker sig hit om det är för det frikostiga system vi alla bidragit till genom våra skatter. Trots detta har vi ett annat land som har stora problem, Storbritannien som har en ännu större våg av invandring och troligtvis större brottslighet också. Mycket trångbott, hög folkmängd i förhållande till landet storlek plus det inte minst varit stridigheter inom landets olika delar.

En stark krigsmakt har de, men ett uselt system för människor och endast de rika och mera välbärgade torde gynnas. Ett gammalt monarkistiskt land med vana från olika stridigheter mellan olika grupper, klaner och vad det kan vara. Olika monarker kungar/drottningar har avlöst landet under lång tid och ser därför ut som de gör. Den som nu styr är stenrik och även invandrare. Visst går göra sig pengar här, även bli berömd och nå toppen oavsett var man skulle komma ifrån. Men det vara allt. Totalt sett är landet en katastrof i jämlikhet, främst stora åtskiljande klyftor. Fattig-rik.

Det som jag ändå förundras över som svensk varför vi alltid tycks tro vi är något riktmärke att och att här förekommer inga oegentligheter och allt skulle vara bra. Folk, vanligt folk jagas och man ropar på fler poliser, men har det blivit bättre när vi kan se hur människor skjuts ner på öppna gatan, eller i en gångtunnel och kan vara helt oskyldiga. Hur utbildar man de personer som ska se till vår säkerhet i det s k ”rättssystem” vi har? Jag säger rakt ut, det måste vara riktiga sopor vi har. Jag tror man måste sätta sig in mera hur de grovt kriminella arbetar. Det duger inte med de teoretiska studier som endast finns att tillgå. Arbeta gärna utanför boxen.

Vi ser olika debatter (inte minst i svt) hur man invecklar sig i andras problem, men kan inte lösa våra egna. Det gamla Folkhemmets dagar man verkar utgå ifrån och när Sverige nästan endast bestod av laglydiga dumma med borgare. Situationen är helt förändrad idag, men traditionen vill leva kvar. Ett system vi tror oss kunna lita till men är helt söndertrasat och inkompatibelt precis som en gammal dator.

Sedan kan vi undra nu när man säger arbetslösheten kraftigt stiger, skulle inte den gröna industrin skapa otroligt många arbetstillfällen? Varför har de inte blivit, eller var det bara en chimär de försökte lura oss med?

Fler poliser, grön omställning och allt som skulle göra vårt svenska samhälle till de ledande i världen, varför har det inte blivit så?

Först tar man in invandrare, sedan ska de utvisas, eller vad bygger man alla nya fängelser till. För att de skulle vara roligt och/eller för att skapa jobb. Kostar på stora summor och främst i landets södra delar. Här kan brottsligheten blivit ett rejält lyft och även det vi i södra Sverige kan benämna glesbygder, men långt ifrån våra. Vilka är skyldiga till det här, är det du eller jag eller de regeringar vi haft? Svaret måste vara enkelt.

Man bygger nya sopstationer, men borde man inte bygga stationer för alla sopor vi haft som styrt landet till hur vi nu fått?

Babbelpool, eller bubbelpool, vilket är populärast? Jag tror babbelpoolen vinner med hästlängder.

(Betr frisläppande av de som nu sitter i utländska fängelser, kan vara Iran bland fler länder, finns nog inga hopp att de ska friges. Vårt direkta ställningstagande för Israel gör situationen för dessa ypperligt svårare. Bestämde jag i exempelvis Iran skulle jag inte lita på någon västerlänning. Det är fakta, sedan kan man tro vad man vill. Reser man till Iran borde man förstå det sker på egen risk, speciellt om man är något uppsatt.)

Vi klarar inte ens av skydda våra svenska medborgare i vårt eget land, hur ska vi då kunna skydda våra medborgare i andra länder som exempelvis Iran?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.