Rigorösa tjänstemän utan bevekelsegrund..

Det senaste expemplet skriver DN om med tjänstemän som rigoröst likt zombier läser paragraferna och regelverket exakt ord för ord utan att överhuvudtaget använda sin hjärna till att tänka själv är…

Arbetsförmedlingen som drog in ersättningen för en muslims man som inte ville skaka hand med en kvinnlig vd. Arbetsförmedlingen visste om att mannen på grund av sin religiösa övertygelse inte hade möjlighet att ta främmande kvinnor i hand. Trots det så beslutar man att återkalla mannens plats i ett arbetsmarknadspolitiskt program och motiverar detta med att genom sitt agerande gjort så att han inte fick praktikplats vid det företaget.

På grund av detta skulle ersättningen dras in. Men Diskrimineringsombudsmannen säger att det är brist på kompetens och erfarenhet som gjorde att han inte fick praktikplats.

I och med detta har Arbetsförmedlingen medverkat till diskriminering och det är anmärkningsvärt av en myndighet som ska motverka detta. Kontentan blir att AF får böta 60 000 kr för sitt beteende.

Nog borde väl tjänstemannen upplyst föreaget om seden eftersom man visste om den istället för att bli paragrafryttare som så många gånger förr.

Det blir än mer påtagligt att den som ska strida för sina rättigheter idag bör vara , svensk, välutbildad med arbete och fullt frisk…..men det är ju inte de som behöver hjälp …det är de andra…

 

 

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Lärar´n

    En enkel fråga; Vad gör du på vkbloggen? Duger inte Vilhelminabloggen? Eller är det därför det är valår o alla sossar ska plötsligt ta över vkbloggen ! Sök er istället till er S-tidning VF…

  2. Eleven

    Hörru Lärarn..
    Oj Oj Oj… Blev det blev bevärligt att sossarna finns ”överallt”

    Suzanne finns på VK bloggen för att hon vill,.. hon kan,.. hon behövs.. och… och vi gillar henne… Kram Suzi

  3. Suzanne

    Varför jag flyttat till VK bloggen är för att jag inte tycker att det är någon vits med Vilhelminabloggen längre. Det enda som händer är att precis som du ”Lära´n” försökar alla stänga in oss i ett sossehägn. Jag är socialdemokrat och står för mina åsikter och den dan bloggare på Vilhelminabloggen respekterar detta och kan föra en saklig politisk diskussion ska jag återvända dit. Men nu är det mest en sandlåda för missnöjesyttringar och det tillför mig inte ett skvatt. Och vi har yttrandefrihet i Sverige och jag väljer själv var jag vill föra ordet.

  4. Lärar´n

    Okey Suzanne jag accepterar ditt svar, däremot tycker jag inte om att du sätter mig i ett fack som ”sossehatare” för det är jag inte…Har liksom du tagit matcher mot Gjz..Känner mig tämnligen neutral. Tycker inte heller om att en familj styr (s)…Men visst är det ”underligt” att samtliga företrädare för (s) ”plötsligt” byter till VK-bloggen, självklart har ni fått order om detta eller förnekar du? Varför inte en S tidning som VF är?

  5. Eleven

    Hörru Lärarn..
    Har du inte läst Suzanne’s svar??…Eller mitt??
    Vi gillar Suzanne helt enkelt.. för den hon är… för hennes åsikter..Vi gillar hennes blogg, både på VB och här på VK.. Varför har du problem med det??
    Vadååå???, en familj styr…Vi är många familjer som värnar om Vilhelminas bästa..
    Varför ta upp Gjz?? som överhuvudtaget inte har med saken att göra?? Försöker du få igång debatter som på VB??? Tyvärr, inte intreserad..

    Önskar dig Suzi allt gott, KRAM

  6. Suzanne Lindberg Sellin

    Jag har inte haft några problem med Göran Jonzon, vi har fört diskussioner kring sakpolitik och han har inte uppfört sig illa mot mig. Det är däremot en mängd personer på Vilhelminabloggen som bloggar anonymt som beter sig illa, som stjäl andras identitet för att misstänkliggöra, som eldar under massorna. Det resulterar i en massa tjafs som jag inte är intresserad av att delta i. Det är anledningen till att jag kliver av Vilhelminabloggen ett tag för att blogga här istället. Då lägg inte in några andra aspekter varför jag bloggar, jag gör det av egen fri vilja för att jag tycker det är roligt.

  7. Kristina Norman

    Lärarn: Vi har inte fått nån order om att flytta på oss eller nåt sånt. Det är ett påstående som en person på VB myntat.Men det är inte sant.
    För min egen del så skriver jag både här på VK och och på VB med oförminskad kapacitet. jag har bara tagit ett steg till ut i cybervärlden för att det roar mig…Du ska inte tro på allt du hör…
    ;o)
    ;o)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.