Vilhelmina och sommarens turister..

Idag har vi haft möte kring den Kulturvecka som blivit en tradition att ha veckan före Hembygdsdagshelgen. Det är fantastiskt hur mycket kreativa ideér som flödar när vi ett gäng kreativa människor möts.

Det kommer som vanligt att bli en fullspäckad vecka med både lokala aktörer och utifrånkommande gäster som ska underhålla på olika sätt. Det kommer att bli arrangemang både i och utanför tätorten.

Det enda som är synd är att det finns nån väldigt märkligt anda bland Vilhelminahandlarna, jag inte alla men det är få av dem som exempelvis drar nytta av en helg som Hembygdsdagarna. Istället för att öppna upp sina butiker och ställa ut stånd utanför och delta i arrangemanget så stänger många på fredag och har lördagsstängt eller stänger kl ett på lördag.

I Vilhelmina har vi i åratal försökt få en marknad som löper hela vägen från Folkets hus och genom Storgatan upp till gamla Stinas Café men det går inte, butiksägarna säger stopp.

I Åsele och Storuman finns en helt annan anda. Där deltar handlarna i den helg som finns och därför så har de också blivit stora helger som drar mycket folk men i Vilhelmina tycks nån slags Jante lag råda, vilket inte gagnar turismen som jag ser det..

I år blir det ännu sämre eftersom kommunen dragit in de få luskronor som det handlade om för att driva Lanthandeln och vis/spelstugan i Kyrkstan. Om man säger att man ska satsa på turism så verkar det i alla fall inte gälla tätorten.

Ibland så tycker jag att man gör väldigt konstiga prioriteringar att i nån slags osthyvelsprincip så förstör man delar som egentligen inte kostar så mycket att driva eller göra men ger så mycket tillbaka till oss VIlhelminabor och de túrister som man så vackert säger sig vilja ha till kommunen….

Men visst ja det gällde visst inte hela kommunen….

 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Camilla Floweret

    Ja det verkar udda att inte vilja locka in kunder i sina butiker!!
    Hoppas det bara är ett missförstånd och inte något som resulterar i envishet och motstånd…som det kan bli om man inte kommit på idén själv och surar över att någon annan har kommit på det innan…
    Lycka till!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.