Glad att vara någorlunda kry i kroppen…

Råkade förra söndan göra en saltomortal när jag gick hem från repskapet. Landade med en rejäl smäll i ryggen. Under veckan har jag bara blivit värre och värre i ryggen så imorse ringde jag till vårdcentralen och fick komma dig en timme senare.
 

Doktorn konstaterade att jag slagit i ordenligt och att det hakat upp sig i ryggraden och det var därför det gjorde så förbaskat ont. Men ingenting värre än att det går att fixa med lite värktabletter och ett besök hos sjukgymnast. Oj vad glad jag blir. Jag hoppas verkligen att jag får hålla mig förhållandevis kry tills jag blir pensionär och helst ett antal år till. Lite krämpor här och där får man väl räkna med men att få vara frisk i det stora hela.

Jag avundas verkligen inte människor som är sjuka idag. Vi har en sjukvård som haltar, sjukförsäkringar som inte fungerar, Arbetslöshetskassor som inte fungerar och nog sjutton stämmer devisen, "Det är bättre att vara rik och frisk än sjuk och fattig" mer än det någonsin gjort.

Jag håller absolut med om att människor ska få arbeta, alla människor mår bra av att känna sig behövda. Men innan vi slänger ut de som varit sjuka ,som nu helt plötsligt är friska från en dag till en annan enligt de nya sjukförsäkringsreglerna så borde man också ha sett till att det fanns jobb att gå till.

Nu slängs folk ut i samhället utan skyddsnät i forma av arbete eller annan sysselsättning. Alltför många anses för friska för att få sjukpenning och för sjuka för att få arbete. Tänkte man inte ens tanken att det kunde hända när man skapade ett sånt vansinnigt system.

Varför lyssnar man inte på de tusentals handläggare inom Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen som nu kan verifiera hur deras nya regler slår mot människor.

Detta är inte demokrati för mig, det är inte heller att värna om medmänniskor, och abolut inte att se till att vi har en grundtrygghet i samhället som tar hand om oss när vi behöver det.

Jag betalar gärna skatt föra att vi ska ha ett humant samhälle som bryr sig om medmänniskan och inte bara tittar i plånboken. Vi kan alla drabbas av sjukdom eller olycka en dag och vad finns då om vi inte själva skapar ett tryggt grundsystem i samhället.

Idag är det individualisterna som styr samhället efter devisen…."Sköt dig själv och skit i andra"….den parollen står inte jag bakom….

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.