Politiskt alternativ….ett alternativ eller ett missnöjesparti?

Den 4 februari blev det officiellt att det bildats ett nytt parti i Vilhelmina – Politiskt alternativ. Efter det har det inte varit så mycket information. De har startat en blogg på Vilhelminabloggen men med tunnsådd information.

Nu på torsdag ska partiet ha sitt formella årsmöte och efter det antar jag att man kommera att delge övriga Vilhelminabor sitt partiprogram. Den fråga åtminstone jag ställer mig är om detta är ett s k "missnöjesparti", alltså ett  en- eller tvåfrågeparti eller ett parti med en seriös vilja att driva en politik som gagnar oss Vilhelminabor. 

Kommer partiet att i sin poltik ha de kunskaper som krävs för att klara av en hel kommunal budget och få den i någorlunda balans trots alla besparingar som krävs. Och samtidigt kunna utveckla kommunen. Finns den kunskapen och viljan hos de som ställer upp för Politiskt Alternativ..

Efter snart fyra år av kaos och oeniga poltiker som styrt vår kommun så är väl det sista vi behöver ytterligare ett parti som ställer till oreda.

Ibland tänker jag att om alla drog åt samma håll och såg till kommunens bästa så skulle det vara lättare att jobba politiskt för nog är det många gånger partipolitik som är beslutat på riksnivå som ställer till det för oss i små kommuner med låga skatteintäkter

Men vi har väl också rätt att få en dräglig tillvaro, att bo i en kommun med vettig service. Att det finns en infrastruktur och en skol och hälsovård som fungerar. Detta måste ju alla bidra till genom skattesystem som inte slår ut småkommuner som det nu varit under de sista åren.

Jag säger inte att sossarna gjorde allting bra under sina sista 10-15 år vid makten men dom hann i alla fall inte med att förstöra så mycket som Alliansen lyckats med under 4 år.

Nåja efter torsdagens möte får vi väl förhoppningsvis veta var Poltitiskt Alternativ står på den politiska arenan i Vilhelmina

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. Tommy Streling

  Skulle aldrig ifrågsätta socialdemokraternas existensberättigande. I en demokrati med fria val avgör valsedlarna. Sedan må man tycka vad man vill om Högerpartiets, VPK:s eller Mp:s tillblivelse.

  I KG Abramsson blogg på VB, skriver jag att alla oprövade namn, många nya på (s)-listan, på intet sätt kan avfärdas förrän de är prövade i den politiska verkligheten och efter fyra år.

  (s)lyckades inte ens inge en skuggbudget eller yttrande till budgetförslaget förra året. När förslagen kom i elfte timman var budgeten beredd. Kunskapsbrist eller partipolitik?

  Efter torsdag vet du inte mer.

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Tommy Streling (2010-03-21 23:39)
  Då tolkade du mitt inlägg fel. Om Politiskt alternativ är ett parti som kommer att lägga ett partiprogram som värnar hela kommunen så välkomnar jag det. Det jag sa var att ett enfråge eller missnöjesparti gagnar ingen kommun och allra minst Vilhelmina efter de sista fyra åren. Det har tidigare även andra kommuner fått erfara. Så jag hoppas att vi alla vet mer efter torsdag. När det gäller det övriga så står jag bakom mitt parti och hur de handlat. Det är ett demokratiskt beslut som är taget och vi jobbar efter de demokratiska principerna i vårt parti.

 3. Anonym

  Så alliansen har ”okunniga poltiker”.. Tur att sossarna har så kunniga politiker som du och Fjällstedt… Tack och god natt villis!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.