Vårdnadsbidrag, mormorskap och String Sisters

När alliansen i Vilhelmina införde vårdnadsbidraget fanns 30 familjer på kö för att nyttja det. Nu när det ska summeras visar det sig att endast 8 familjer ha utnyttjat erbjudandet.

Kan det bero på att det till syvene och sist uppenbarade sig för familjerna att det inte går att ersätta en lön med ett bidrag på 3000 kr? Eller tjänar inte familjerna i Vilhelmina tillräckligt mycket för att kunna leva på en inkomst? Det skulle vara intressant att få veta vad som gjorde att bara drygt 26 % i slutändan ansökte om vårdnadsbidrag. Är det familjer där det redan bara fanns en inkomst från börjanför då förstår jag att det blev ett plus.

Jag säger fortfarande att om vårdnadsbidraget var på åtminstone 10 000 kr i månaden så skulle nog fler nyttja det men vem klarar av att avstå från en lön för ynka 3000 kronor.

Nu väntar jag bara på att påsken ska komma och nästa onsdag åker jag ner till Umeå för att få rå om mitt yngsta barnbarn en dryg vecka, det ska bli härligt och vi ska ta många långa promenader med barnvagnen medan mamma jobbar och pappa är i Bielite och kör skoter.

Jag fick en glad överraskning idag när det visade sig att jag ändå får en stol på norrlandsoperans utsålda konsert med den fantastiska gruppen String Sisters på onsdag kväll.

String Sister är en grupp kvinnliga fiolspelare av världsklass som tillsammans bildar gruppen bestående av Catriona McDonald från Shetlandsöarna, Emma Härdelin från Sverige, Annbjörg Lien från Norge, Liz Doherty från Irland och amerikanskorna Liz Carroll och Lis Knowles. Tillsammans är de sju av världens absolut bästa fiolspelare.

Jag ser verkligen fram emot att få lyssna på dem live, gå gärna in på youtube eller myspace och njut av deras musik du också.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.