Ungdomskultur….

Jag blir glad när jag ser att man satsar på ungdomar och kultur. Vi har en fantastisk fritidsgård i Vilhelmina med två verkliga eldsjälar som brinner för att stimulera ungdomarna men också finnas till i situationer när ungdomar behöver en vuxen att vända sig till.

Under vecka 10 anordnades ett Kulturlov med både workshops i Nycirkus, HipHop, Breakdance, Capoeira, grafitti, design, modellfoto och en mängd annat, bl a disco och uppträdanden.

Då blir jag glad när jag får ett mail idag från en tjej som ska anordna ett Kultur LAN, vilken grej. Hon tog kontakt med den LAN förening som finns där en grupp duktiga killar under flera år anordnat helg LAN för alla dataintresserade. Nu ska de samarbeta kring ett Kultur LAN…en fantastisk idé som jag verkligen önskar dem all lycka till.

Då känns det som ringar på vattnet effekt att vi också med Fritidsgården planerar ett Ungkulturforum eller en Kulturhelg för ungdomar med workshops, seminarier och en mängd andra roliga saker. Men här håller vi på att fylla listan för det är ungdomarna som ska bestämma innehållet på helgen. Vi andra ger dem bara verktygen.

Idag har vi också skakat liv i vår barnkulturgrupp som ska jobba med kulturen i skolan och det känns också bra. Vi har en mängd spännande idéer och projekt på gång. Vi kommer att inför höstterminen involvera två ungdomar från åk 7 och två ungdomar från åk 1 på gymnasiet att ingå i gruppen. Vi behöver mentorer och förebilder bland ungdomarna för att peppa och stimulera andra ungdomar att ta del av den kultur som erbjuds.

Ett annat spännande projekt som vi har på gång är filosofiska samtal med barn och det tycker jag verkar väldigt spännande. Barn är mycket klokare än vi tror. Jag ser bara på mitt eget barnbarn som nu är 3,5 år som har utvecklat sitt språk enormt sedan hon började på dagis och som har väldiga resonemang kring det mesta i livet om man lyssnar och barn och ungdomar behöver få veta att vi hör dem och tar dem på allvar.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.