Godisskatt eller morotsavdrag och Leos Lekland…

Ett vettigt förslag är att höja skatten på godis men jag undrar om det har någon effekt om man inte gör ett motdrag och sänker skatten rejält på grönsaker och frukt. Godis kommer att ätas oavsett pris, men vi kanske får ner konsumtionen till det gamla hederliga lördagsgodiset och inte som nu var och varannan dag.

Nog är det något fel när godis säljs inför storhelger för lite och ingenting. Lösgodis med en massa E-nummer och färgämnen exponeras i butikerna så att du kan inte närma dig en kassa utan att  måsta gå förbi dessa hyllor.

Det vore bättre om priserna på frukt och grönsaker sänktes rejält så att alla har råd att frossa i dem istället. Fast med alliansens riktklinjer kanske ett morotsadrag ska införas istället.

Idag har jag för första gången besökt Leos Lekland med dottern och barnbarnet. Vilket fantastiskt ställe att ta sina barn eller barnbarn till. Så barnvänligt med massor av aktiviteter att göra. Men nu är det kväll och barnbarnet  har somnat så nu ska här virkas OS-mössa fast vi valde färgerna grönt och grått istället….

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.