Påsk, Vatikanen och vansinniga rektorer.

Det är härligt med Påskledigt, själv gör jag tvärt emot alla och tillbringar påsken i Umeå tillsammans med minsta barnbarnet, man måste upprätthålla den visuella kontakten så att hon inte glömmer hur en mormor ser ut.

Lyssnade idag på P1 och fick höra två nyheter som gjorde mig arg. Den ena är att Påven i sitt tal till tusentals katoliker inte med ett ord fördömde den pedofilism som finns inom katolska kyrkan. Att det sen kommer fram att Påven vetat om detta och hållit prästerna som våldfört sig på unga pojkar bakom ryggen och inte anmält dem till myndigheterna gör mig arg. Med vilken rätt kan en kyrka ställa sig utanför lagen och medverka till denna typ av brott. För min den är detta skamligt och vedervärdigt att göra så. Vem tänker på barnen i detta fall ….?

Det andra nyheten gör mig lika arg och händer i Sverige. En gäng skolungdomar vinner kepsar i en skoltävling och har på sig dem i skolan. Det finns visserligen en policy att inte ha kepsar i skolan men de vill visa upp dem ändå. Skolans rektor får frispel och blir vansinnig, går till eleverna som redan tagit av kepsarna och ger en elev en örfil. Hon döms inte pga av att  domstolen inte tyckte att uppsåtet var att skada och att det förmodligen inte gjorde ont så länge efteråt och därför går hon fri.

Vad är skillnaden mellan denna rektor som utdelar en örfil och den äldre man som örfilade upp en ungdom som trakasserade i Tunnelbanan och som dömdes till dryga böter om jag inte minns fel.

Var ligger skillnaden.?

Men visst stärker det känslan av att vi alla inte är lika inför lagen, det har visst betydelse vem du är när det kommer till kritan….

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. ivar

    Ja det var en konstig bedömning. Hur ofta är det inte vi har läst om att lärare har blivit dömda för misshandel bara för att dom har tagit i en bråkig elev och tillrätta vist honom/henne.

  2. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till ivar (2010-04-05 10:00)
    Jag gör ingen skillnad i min undran för i båda fallen blev de vuxna tillräckligt uppretade av ungdomarnas beteende för att utdela en örfil, utan min reflexion är varför det i det ena fallet negligeras gärningen och i det andra fallet döms den vuxne rätt hårt för sin örfil. Vari ligger skillnaden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.