Hur tänker dom egentligen…..

Jag har med stigande fachination försökt begripa vitsen med telefonin hos vissa studieförbund, ja det finns säkert andra organisationer som gör likadant men…

hos ett så har man sedan några veckor kopplat ihop alla telefoner  på alla norrlandskontor så när det ringer på ett kontor så ringer det hos alla. Tydligen har någon byråkratnisse i Stockholm fått för sig att detta är sevicevänligt.

Det som händer är att det oavbrutet ringer på Vilhelmina kontoret men 95 % av samtalen går till något annat kontor, de som jobbar där ser nämligen vilket kontor som det ringer på. Snacka om stressfaktor…

Meningen är tydligen från Stockholmsnissens tänk att någon skall alltid svara….men jag håller då med när vi har diskuterat detta att jag blir mer förbannad om jag ringer och berättar mitt ärende och sen säger den i telefonen att dom sitter 50 eller 100 mil bort och inte kan hjälpa mig.

Jag glömmer aldrig när jag för ett par år sedan skulle ringa till en kvinna som jobbade på skatteverket i Vilhelmina. Jag hamnade i en kundtjänst där det icke gick att komma vidare. Hon skulle till varje pris veta varför jag sökte någon på Vilhelmina kontoret och tyckte att jag skulle berätta för henne vad jag ville vilket jag inte kunde.

Till slut när jag käbblat med människan ett bra tag talade jag om för henne att det gick fortare för mig att gå ner på skattekontoret och få de uppgifter jag behövde än att ödsla energi på henne.

Men visst är det irriterande när man först tillbringar en evighet i en telefonkö för att sen hamna i en växel och sen bli skickad hit och dit och ibland inte ens komma fram….

Nej nog fanns det saker som var bättre förr….

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.