Psykologiskt Alternativ….

är ett nytt alias på Vilhelmnabloggen, undertecknas lite ironiskt med namnet  Figmund Sreud. Han eller hon skriver på ett träffsäkert ironiskt sätt om de bloggare som är mest aktiva på bloggen.

Som väntat så tål inte de som är mest kritiska på bloggen att någon går in och beskriver dem satiriskt vilket för mig gör det ännu mer ironiskt. Det går väldigt bra att vara otrelvlig och på gränsen till oförskämd själv men att någon vågar sig på att ironisera dem är åt skogen.

Nåja för mig blir träffsäkerheten ännu större ju mer man klagar. Men det är ju som sagt min högst personliga åsikt. Denne "Sreud" har bara satt på papperet vad många av oss som läser Bloggen regelbundet tycker.

Den nya sms tjänsten 118 100 som visas på TV-reklamen hela tiden har visat sig vara ett rejält fiasko. Tjänsten utlovar att kunna svara på allt du vill veta men svaren har visat sig vara mer än bisarra. Allt ifrån att få dödsdatum till att uppmanas ta självmord.

Jag undrar vart vårt teknologiska samhälle är på väg med alla dessa konstiga tjänster som erbjuds för dyra pengar, för det är inte gratis att nyttja dem. Ungdomar lockas att sms eller ringa till tävlingar, spel, och mängder av andra tjänster som i längden kan visa sig vara ett rejält bottennapp när räkningen kommer.

Själv är jag numera anmäld till NIX registret och får ingen reklam varken i mobilen eller brevlådan och det är skönt att slippa bli påverkad, Jag ser väldigt lite på TV också så det blir inte så mycket där heller.

Jag är nöjd med att få Vilhelmina-Aktuellt och hålla mig uppdaterad på vad som händer i vår kommun kommande vecka och har jag planer på några dyrare inköp så tar jag tid på mig och undersöker olika erbjudanden den gången jag bestämt mig. Impulsköpen har minskat betydligt sedan jag började med detta.

Jag har kommit till den fas i livet när jag inte behöver en mängd prylar utan istället försöker göra mig av med allt onödigt. Jag vill ha ett lättstädat hem och kunna öppna ett skåp eller en garderob utan att få panik för att det är överfullt.

Designern och inredningsgurun Terence Conran sa en gång att man skulle bära ut allt man ägde och göra 3 högar av sina ägodelar.

I den första skulle man lägga allt man kunde avvara på en gång sånt som man sparat men inte behövde, alltså alla onödig prylar som man dragit på sig.I den andra skulle man lägga sånt som man använde men egentligen kunde vara utanI den tredje skulle man lägga sånt som man absolut inte kunde undvara antingen av praktiska eller nostalgiska emotionella orsaker.

Den första högen kan man skicka till välgörenhet, loppis  eller slänga. De andar två skulle man slå ihop igen och börja om på nytt med att göra tre högar. Slutsatsen enligt honom blev att man skulle bli varse om hur lite prylar man egentligen behövde och använde. När man var klar med allting så att man var nöjd fanns en regel att hålla sig till för framtiden.

När du köper en ny pryl så ska du göra dig av med en gammal och på de sättet så skulle aldrig garderober eller skåp eller rum bli överfulla igen. En klok visdom tycker jag som vi kanske ska ta till oss i detta överfulla konsumtionssamhälle som vi lever i .

Om jag praktiserar det själv….jag försöker men det är inte lätt….

 

Etiketter: , ,

14 kommentarer

  1. vilhelminabo

    Nu är det så att den ”anonyma” skriver rena lögner om människor som han namnger. Tycker du det är roligt och är det ok att jag börjar skriva lögner om dig?

  2. Gustavius Jungius

    Det är tyvärr mer än uppenbart att detta alias är ett beställningsjobb – bara namnet är en anspelning på det nya partiet, det är sedan tydligt att vissa av dessa recenserade bloggare (sossar) får en mildare behandling än andra. Att du och andra sossar sedan tycker att det är ”otroligt kul” är bara en ytterligare markering på vad man kan misstänka att ni sysslar med. K G A har ju redan beskyllt G Jz för detta (skriva på uppdrag av någon) då G Jz skrev satir på VB om sig själv och vad han utsätts för. Sossarna får nog se upp med att spegla över alltför mycket av sina egna tekniker på andra.

  3. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till vilhelminabo (2010-07-21 16:58)
    med den jargong som varit hittills på bloggen så är väl detta inte speciellt upprörande. Det finns värre kommentarer om folk än det här..och detta är väl bloggarens uppfattning av hur folk beter sig och uppfattningen delas av många ute på plassen.

  4. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Gustavius Jungius (2010-07-21 17:58)
    Så intressant att ni omedelbart anser att ni vet vem som ligger bakom bloggen…själv har jag inte en susning men hoppas att det kommer mera..det rör onekligen om i grytan ordentligt..

  5. Gustavius Jungius

    forts…Denne ska ge sina ”högst personliga synpunkter på de företeelser som jag iakttagit” samt skriver senare ”Jag vill bara visa på den bild som många får av de ledande bloggarna” Analys: Motsägelsefullt och osäkert skrivet (för att ge med samma mynt: personen borde söka journalistutbildning och skriva av sig på nån tidning istället), utan att redovisa vad för slags undersökning som har gjort t.ex. intervjuer med dessa ”många” som har en ”bild” av de ledande bloggarna. Vems är den bilden – är det sossarnas om sina motståndare? Olyckligt att VB helt plötsligt tillåter anonyma bloggare.

  6. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Gustavius Jungius (2010-07-21 18:41)
    Vilhelminabloggen godkänner inga anonyma bloggare eftersom alla måste vara registrerade för att kunna skriva. Alias däremot har väl många bloggare och det finns flera som jag inte har en aning om vilka som döljer sig bakom sina bloggnamn. Det viktiga är väl att administrationen vet vem det är om det bryts mot de regler som sätts upp. Ut till oss andra måste det vara upp till var och en vilket bloggnamn som används.

  7. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Gustavius Jungius (2010-07-21 18:41)
    För mig blir det samma fenomen som när du gör inlägg i min blogg under ett påhittat namn. Jag har ingen aning om vem du är men respekterar att du får skriva din åsikt.

  8. Gustavius Jungius

    Självklart uppfattar du mitt agerande som samma fenomen, jag är ju oxå anonym. Den stora skillnaden, som jag ser det, är att jag reagerar på en webbskrift där du talar om något som ”träffsäkert ironiskt” som har uppfattats som kränkande av andra, där du menar att de allt ska tåla det. Det är stor skillnad på kritik av politik och personliga påhopp. Det är som att säga ”att slå någon på käften är humor” och inte lyssna på den som blivit slagen på käften när den aningen tandalöt försöker mena att nja det var inte så kul men om ni är tillräckligt många som säger det, så, ok då får jag ge mig.

  9. vilhelminabo

    inte speciellt upprörande? är det för att du själv inte drabbas? NEJ det är INTE blogarens uppfattning när han ex skriver rena lögner!! TA har INTE blivit utslängd ur KD, det är lögn!!

    Jag ska skriva en blogg med lögner om er alla sossar så får vi hur kul DU tycker det är!! Det ska bli mej ett sant nöje!

  10. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till vilhelminabo (2010-07-22 00:02)
    Det har länge varit en hård ton på VB där i stort sett varje inlägg som görs av en socialdemokrat fått ett socialishat kastat i ansiktet. Varje försökt till rena sakpolitiska diskussioner slutar med nedvärdering och fula kommentarer om personen som socialdemokrat. Så att någon beskriver bloggarna på detta sätt är väl bara att få smaka på sin egen medicin. Men det tråkiga är att de inte ens ser ironin i detta. Jag har fått mina kängor av dem och blivit kallad både det ena och det andra och väljer att inte delta i den diskussionen. Pajkastningen får fortleva utan mig på VB.

  11. Anki

    Håller fullständigt med att det är skrivet på ett träffsäkert och ironiskt sätt:) Klarar man inte att läsa detta utan att bli förbannad borde man sluta blogga. Varför inte bara se det roliga i det hela:) men som sagt så är det väl dom som snackar mest skit som tål minst… He he hoppas på en fortsättning!!!!!

  12. Hasse

    ”Anki”
    Det här spektaklet är så tillrättalagt att det är löjligt. Figmunt Sreud sitter sen och ”diskuterar” med K G kring de som sågats värst. Sossar får knappt kängor och resten går man hårt åt och vissa kränks. Ironi? Cynism i fin form. Bloggar du själv då, eller gömmer du dig bakom anonymitets fega skynke? Inte lätt att vara offenligt person idag. Tål man inte att förlöjligas eller kränkas så ska man alltså inte blogga? Du har väl inget och göra om folk bloggar eller inte? Underlivs och kropps”humor” är inte humor för mig, men kanske för dig. Vem vill bli politiker i det här klimatet?

  13. Tommy Streling

    Anki:

    Drev/trakasserier har löpt under år, från anonyma och namngivna. Att anonyma inte tillåts längre, är det alltmer förhärdade bloggklimatet.

    När partiska ”sanningsägare” i satirens namn anonymt kränker andra och angriper det privata, då är gränsen nådd.
    Jag har markerat gränsen hårt, är då jag en av som snackar mest skit på VB? Bekräfta det med ditt fullständiga namn om du har ett uns mod i kroppen.

    Ska jag välja och skratta åt att jag bli kränkt? Ditt mobbingsamhälle får du behålla för dig själv. Jag kommer sluta blogga på VB pga trakasserier, inte för att jag inte tål humor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.