Får jag också avgångsvederlag …..

eller visst var det så att det är bara den som sitter i maktens korridorer och tjänar pengar som kan åtnjuta en sån favör när man tar "time out"…

Skulle en vanlig arbetare ta "time out" så betecknas det som ett avsked eller möjligen en tjänstledighet men inte sjutton skulle det innebära att man fick behålla lönen tills man fick ett annat jobb…

Jag har alltid faschinerats av att om du sitter tillräckligt högt upp på stegen så finns det alltid ett skyddsnät som gör att oavsett vilket fel du begåttt så klarar du dig alltid….

Jag tycker att det är bedrövligt att Littorin ska åtnjuta 112 000 kronor i månaden i oöverskådlig framtid när han själv avgått och tagit "time out"…anledningen till att han avgått gör det än värre i mina ögon.

Han får väl gå tillbaka till sitt ordinarie jobb eller ställa sig till arbetsmarknadens förfogande som alla andra. Att få avgångsvederlag är ju ungefär som att säga, ja ja du bröt mot våra regler men du får godis ändå….

Men som sagt samhället är uppdelat i två delar ….de som kör gräddfilen och sen vi andra….

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Tommy

  112 000 kr/mån i max 1 år o inte i oöverskådlig framtid som du skriver.
  Om han under detta år får annat jobb/inkomst så minskas fallskärmen med motsvarande.
  Rätt skall vara rätt, eller hur?

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Tommy (2010-08-17 21:08)
  Absolut jag läste DN och där stod ingenting om tidsbegränsing men du har rätt. Trots det så tycker jag att drygt 1 350000 kr är åt skogen fel. Jag tycker att skattepengarna kan användas till annat än ”time out” ersättning för någon som själv avgår på eget bevåg efter att ha misskött sig.

 3. Efendi

  Kolla upp vad alla LO-toppar har för fallskärma så kan du sluta förvånas. Alla på gräddhyllan har marknadsanpassade nödutgångar. Din röda adel kan du syna i sömmarna också. Men dom har väl rätt värderingar. Allt går att sälja till rätt pris är min syn på saken. Ge mig en mille och jag ska sälja sossevärderingar och solidaritet året om. Hur mycket skänker Wanja och Mona av sina löner? Det håller lika hårt i slantarna som patron. Bon voyage!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.