Det moderna kontoret med telefonterror….

Jag har mitt kontor på Folkets hus tillsammans med studieförbund och andra föreningar. Vi brukar ta vårt morgonfika inne hos Meborgrskolan så att vi någon gång på dagen får träffas. Men numera så är det fullständig telefonterrror.

Någon nollåtta nisse har kommit på att alla kontor i Norrlands ska gå på samma telefonlinje vilket i korthet innebär att om du lyfter telefonen för att ringa till Medborgarskolan i Vilhelmina för att fråga tex när nästa kurs i porslinsmålning börjar så kan du ha oturen att det blir Haparandakontoret som svarar för det ringer nämligen då på samtliga kontor i hela regionen.

Den som svarar i Haparanda har förmodligen ingen aning om när kursen startar i Vilhelmina utan ska nu ta ditt namn och telefonnummer , skriva ett mail till Vilhelminakontoret och tala om att någon har ringt och frågat om när kursen startar.

Urkorkat system …det enda som händer är att den som ringer blir irriterad för att någon i Haparanda svarar som inte kan ge ett besked och dom stackarna som jobbar på kontoren har en stressfaktor nära hjärtinfarkt för att det ringer oavbrutet hela tiden och då menar jag oavbrutet.

Hur tänker dom egentligen ? Tror dom att man blir gladare om nån svarar 50 mil bort? Då är det väl bättre med en vidarekoppling till en mobil eller telefonsvarare där du får ett besked direkt.

Ibland verkar det som om alla litar till tekniken så mycket att man glömmer att anväda förnuftet istället….

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.