Vi vann med överväldigande majoritet…..

När alla valdistikt är räknade står vi som vinnare, 55% av Vilhelminaborna röstade på Socialdemokraterna, 6,4 % röstade på Vänsterpartiet. Alliansen fic k tillsammans 29,9 %. Det nybildade partiet Politiskt Alternativ tog hem 7,1 % av rösterna. De är nu större än både Moderaterna och Folkpartiet och ligger bara 0,7 % efter KD, rätt intressant tycker jag. Sverigedemokraterna fick tack och lov bara 1 %.

Jag tror att Politiskt Alternativ kan bli en frisk fläkt och kan säkert komma med en del positiva inlägg i debatterna, Det har de i alla fall visat under valduellerna och det ska bli intressant att lyssna på dem i kommande fullmäktigedebatter och se om de står upp för en ny kommunpolitisk inriktning nu när de får mandat att visa vad de går för.

Nu ska jag gå och lägga mig och känner mig lugn för första gången på flera veckor. Det är trist att Alliansen vann på nationell nivå men majoritet i både kommun och landsting får vi vara nöjda med till nästa val.

Nu gäller det att förvalta förtroendet från väljarna och föra en ansvarsfull poltik och lotsa Vilhelmina framåt i fyra år….

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.