Vilhelmina satsar för framtiden….

Nu börjar det äntligen ljusna i vår kommun. Nu ska en ny bollhall byggas, ett judogymnasium inrättas och en mängd andra satsningar. Det känns hoppfullt att det börjar hända något efter den långbäck som varit.

Nu hoppas jag bara att det också kan bli ett positiv klimat i sammanträdesrummen också där vi kan beakta alla förslag och där alla får plats att diskutera.

Helgen har annars varit lugn, Fredag var ledig dag och städning stod på schemat. Adventsstakar och julstjärnor är på plats så nu känns det adventsfint hemma. Igår kväll fick jag slut på garn och rusade upp på Ica för att köpa mer precis innan stängningsdax.

Därifrån gick jag en sväng förbi Lilla Hotellet där det bjöds på blues musik. Mycket bra men efter två timmar var det för stimmigt för min del så jag sparkade hem och fortsatte med min stickning. Det gäller att få klart allt till jul eftersom det delvis är julklappar till barnbarnen.

Till veckan blir det full rulle varenda dag. På måndag ska vi ha ett första möte med alla inblandade inför en samisk kulturvecka hösten 2011 och det ska bli spännande att se vad vi kommer frram till.  På kvällen är det styrelsemöte med Folkets hus föreningen.

På tisdag är det dax för årets sista föreställning. Då blir det Marcusevangeliet med Roger Storm från Norrbottensteatern…intresserad ? läs mer på www.wilmakultur.se

På onsdag är det gruppmöte hela dagen inför fullmäktige, Vi som inte sitter i fullmäktige men i kommunstyrelsen är kallade och det ser jag fram emot. Det finns en del intressanta punkter på dagordningen.

På kvällen ska jag som Harry Potter fan gå och se den nya filmen, i sällskap får jag med mig fem små killar i 8-9 års åldern…ingen kommer att tro att det är jag som är största fanset..

På torsdag åker jag till Umeå för att under fredag och lördag vara med om Musik och dansdagar på Norrlandsoperan. Lördag kväll kliver jag på tåget i Umeå för att åka till Göteborg och fördjupningsdagar med Danscentrums styrelse.

Det är väl inte den bästa tiden att åka till Göteborg på men det är nog vackert med alla julpyntning som de brukar ha. Tisdag  morgon kommer jag hem för att rusa direkt från bussen till Kommunstyrelsens sammanträde…

Jag ser fram emot lite julledighet sen och få träffa barn och barnbarn. Äldsta dottern kommer hem med familj över jul medan den yngsta åker till sin pappa i Thailand en månad så lite konstigt känns det när de börjar fira jul på olika håll…men det är ju så livet är …

Och nånting postivt är det i alla fall att jag får se alla bra program på TV som jag under alla år ungarna var små aldrig hann se eftersom man stod i köket eller i tvättstugan hela jularna…

Ja förresten till "Stina" som alltid undrar …det är inte kommunala bidrag den här gången heller …ledsen att göra dig besviken…

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.