Har KD poltitkerna i Vilhelmina helt tappat förnuftet….

På en grannblogg har en känd sossehatar nu gått över gränsen och skriver så vulgärt att det är åtalbart och jag hoppas innerligen att det polisanmäls och att vederbörande stängs från bloggen.

På vår egen blogg http;//vilhelminasossarna.bloggo.nu pågår en debatt om hur man uppelver detta kränkande inlägg.  Jag instämmer med det som sägs men vill också ställa en fråga till de som administratörer av bloggen, hur de kan sitta stillatigande och se hur personangreppen accelererar och blir värre och värre.

Hetsen mot socialdemokraterna i Vilhelmina som pågått under hela förra valperioden nu börjar bli så grova att det kanske nu är dax att det polisanmäls. Det jag undrar över är hur man silar mygg men sväljer kameler, med tanke på hur sossar åkt ur bloggen för lite och ingenting jämfört med detta. Skamligt tycker jag, det kanske är dax att stänga igen bloggen helt.

Vid sista kommunfullmäktige som verkligen blev ett maratonmöte blev jag väldigt konfunderad över hur KD:s Jonny Kärkkäinens framfart och aggresivitet, han verkade väldigt stressad och lyssnade inte ens till vad som sas.

När frågan om den så omskrivna funktionen som vice ordförande i KS kom upp på dagordningen så fick vi oss en ordentlig känga och en moralpredikan från talarstolen (som för övrigt inte var den enda predikan som han gjorde den dan). När själva valet gjordes så valde majoriteten att ställa sig bakom förslaget att invänta svaret från förvaltningsrätten på den överklaga som just Jonny K och KD gjorde vid det första KFM efter valet.

Eftersom det är överklagat till förvaltningsdomstolen av oppositionen så trodde man ju att de skulle bli glada över att vi inväntar svar på det men istället så börjar Jonny Kärkkäinen prata om att han ska överklaga beslutet…..

Och nu blir jag väldigt konfunderad……vad exakt ska han överklaga …sin egen överklagan eller vadå?

Jag tror att Alliansen i Vilhelmina håller på att krackelera ordentligt, och det kan ju inte vara roligt att vara KD:are idag varken i Vilhelmina eller på riksdagsnivå, för om de inte fått stödröster av moderater så hade de nog överhuvudtaget inte funnits som parti…1,8 % i sista mätningarna talar väl sitt tydliga språk.

Men jag är glad att vi har en bra organisation i Socialdemokraterna lokalt, vi har en bra förankring bland alla som arbetar politiskt och vi pratar med våra väljare regelbundet. Vi kommer att i fyra år framåt visa väljarna i Vilhelmina att de vald rätt…..

Sen hoppas jag också att det i vårt eget parti löser sig så att vi får en stark organisation och en bra partiledare så ska vi vara med slåss för att vinna nästa val även på regeringsnivå…

Men nu blir det pysselkväll med julklappsinslagning och matlagning…och sen kommer dottern med familj för att fira jul hemma hos mig…

 

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

 1. UNDRANDE

  ÄR JONZONS BLOGG VÄRRE ÄN FJÄLLSTEDS??? FJÄLLSTED DRIVER MED FOLK OCH DERAS FAMILJER I SIN ”SKÄMTBLOGG”!! SKÄRP DIG SUSSIE, NU BARKAR DET IVÄG! VILL DU VARA RENHÅRIG SÅ SKA DU VARA DET ÅT BÅDA HÅLL!!!

 2. Less på skitbloggandet

  Även du verkar må bra av självcencuren, måste väl kännas skönt att stoppa obekväma åsikter. Men du har väl blivit van nu efter KF…S åsikt gäller. Kuba är favoritlandet! Skriv nu en blogg om Fjällstedts hat/osmaklighet/vedervärdiga bloggar så kanske du har lite stolthet kvar….Eller då lägger alla ner o skriver vanlig politik istället för personvendettor…

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Jag får en del anonyma kommentarer som tar upp andra bloggares skrivande. Jag tar inte parti för någon oavsett parti som trakasserar på nätet. Jag har inte tidigare kommenterat någon men nu är min åsikt att gränsen är nådd för hur man nedgör människor. Att en gör det försvarar väl inte att nästa fortsätter. Är det så vi ska lära våra ungdomar att det inte går att diskutera sakpolitik utan att det måste till personangrepp i varje inlägg? /Suzanne

 4. Kata

  Är det så svårt att förstå att JK är förorättad av (S) involverande i oppositionens nominierringar? Har ni svårt att förstå när ni/S har gått över gränsen? S har ju ändå majoritet så vad är S rädda för? GJZ verkar S mkt skraja att möta å offentliga arenor där luppen sätts på ordbruk och saklighet. PA verkar S vara så rädda för att en del måste hänga ut PA som ”högerparti” för att övertala folk med vänstersympatier att inte rösta på dem. Detta är för tråkigt. S sopar demokrati och god sed under mattan när de lägger sig oppositionens val och nomineringar i KF eller ska 40% av väljarna ignoreras?

 5. Eva

  Suzanne, du dribblar bort frågan med ”eller gäller andra regler nu?”
  Det är ju precis det ni infört – nya regler. Ny praxis och ny kultur.
  Alliansen lät S och V forma och nominera sin gruppering helt själva MED full respekt. S och du respekterar ingenting av detta.
  Att 50% ingnorerades är rent löjligt. Hur många sena remisser och skuggbudgetar jobbade inte alliansen in fast det var på tok försent lämnat av S?
  Du skriver faktiskt historie- och respektlöst.
  Men inte har väl du deltagit i trakasserande på nätet och på VB?
  Det finns faktiskt de som minns ett år tillbaka.

 6. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Eva (2010-12-23 20:56)
  uppriktigt sagt så vet jag inte om jag deltagit i trakasserierna. Det vet väl andra, jag försöker att inte göra det men var gränsen går är svårt att veta…och ibland så faller man i fällan när man blir upprörd av det man läser så jag antar att du bedömer bättre än jag om jag är delaktig. Jag har säkert gjort det men föröker be om ursäkt om det ändå händer till skillnad mot alla de anonmyma påoppare som uppnbarligen kan skriva både det ena och det andra unta att bli uthängda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.