Det är alltid en fråga om prioritering…vad är ett människoliv värt?.

Lyssnar på nyheterna och får veta att Sverige har dubbelt så hög radongräns som Världshälsoorganisationen WHO rekommenderar och nu har svenska myndigheter  bestämt att det är ok med högre värden i Sverige.

Trots de höga värdena så finns det ändå ett stort antal bostäder som har för höga värden. Kostnaden för att åtgärda dessa problem beräknas till 14-19 miljarder kronor. Det tycker myndigheterna är för mycket pengar för fastighetsägarna att bekosta.

Resultatet av detta blir att man beräknar att ca 450 människor kommer att dö i lungcancer på grund av radonet. Konstigt nog så ser man bara till idag och inte hur radonet kan påverka de barn som växer upp i radonhus också, det vet man inget om.

Så här sparar staten då drygt 20 miljarder för att man inte tycker att den stora kostnaden är samhällsekonomiskt lönsam….vilka ord….hur mycket kostar dessutom cancervården för 450 människor….

Så fortsätter jag att läsa nyheter på nätet och ser att kvällstidningarna talar om att skattebetalarna får stå för en nota på drygt 10 miljoner per månad för att vakta slottet. Det blir som jag ser det 120 miljoner i sjön varje år….

Som sagt det är en fråga om prioriteringar…för min del så kan vi lägga ner kungahuset och sanera radonhusen istället och rädda liv istället

 

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. storstad

  Byt ut kungen mot Victoria.Hon verkar ju jobba för sitt ämbete utan att behöva festa med Sveriges företagarelit för skattebetalarnas pengar.
  Det är en fruktansvärd snedvridning vad gäller glesbygd mot storstad.
  Alla beslut som tas från regeringshåll gäller utifrån storstadens behov.
  Dvs.här i storstan går vi ” på” varandra på grund av befolkningsökningen.
  Folk får snart inte plats i storstäderna längre.
  Ändå satsar regeringen bara på skattesänkningar istället för att gagna hela Sveriges infrastruktur.
  Sanera radonhus går inte ekonomiskt ,men skattesänkningar finns det pengar till!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.