De har inte ”orkat ” bli rika….säger Reinfeldt., vilket skämt

Det diskuteras i tidningarna om vad Fredrik Reinfeldt egentligen har sagt när det gäller borätter i Stockholm. Uppenbarligen vill man sälja ut hela bostadsnyttan för att göra bostadsrätter i hela innerstan, alltså mellan tullarna. Man vill väl slippa låg och medelklass att beblanda sig med.

Vilken normal familj har råd att köpa en lägenhet till de fantasisummor som idag betalas av en snart överhettad bostadsmarknad. Inte många i alla fall. Fredrik Reinfeldt kallar alla de som inte har råd för "grupper som har svårt att orka med att betala kapitalinsatser" …alltså folk som inte har orkat bli rika. Jag förstår inte riktigt hur han tänker…men det gör jag inte med moderat politik heller.

Det tillsammans med att moderaterna tycker att lönerna är för höga i samhället är väl bara ett ytterligare bevis för att moderaterna inte bryr sig ett smack om vanliga människor. Nej konstlade bolagsformer som flummiga coachföretag och alla andra företagsreformer som skapats för att ge företagarna mer BIDRAG, för det är ju det det är.

RUT och RIT och ROT är alla bidrag som nu ges till företag istället för som förr till den arbetslöse. Idag rinner pengarna likt en strid fors över de kapitalstarka i Sverige. Den som har ska ha mer…hela tiden.

Aldrig någonsin har väl klyftorna varit så stora som idag mellan olika grupper i samhället. Jag väntar med spänning på vad nästa förslag ska bli

en skattesänkning till …..jaha men samtidigt så kommer räntorna att öka med x antal % de kommande åren, bensinen är dyrare, maten är dyrare, resandet är dyrare, elen är dyrare och de där stackars kronorna vi fick i sänkt skatt har redan ätits upp med råge av alla höjda skatter på annat åtminstone för den som är låg eller medelinkomsttagare.

Men det är klart att de som har pengar är ju glada procentuellt så ökade kapitalisterna sina inkomster med 250 %  medan resten ökade 90 % betänk då också att den senare gruppen är betydligt större än den första.

Som grädden på moset för den som är sjukskriven har nu försäkringskassan i bla Kalmar börjat ta betalt för kopior på begärda handlingar…Det blir nog snabbt ett antal hundralappar fattigare för någon som tex ligger i konflikt med Försäkringskassan.

Snacka om att verkligen slå ner den som redan ligger…

Etiketter: , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Kingen

    Fredrik har helt rätt i det han säger. Alla kan bli rika, det gäller bara att jobba för det. Orkar man inte jobba ja då blir man inte rik heller. Vad gör man då? JO man börjar gilla sossarna istället och sen kan man ligga hemma och slappa och dom som jobbar och sliter häcken av sig för dom vill tjäna pengar får istället betala till den personen som inte orkar göra något för det är ” rätt”.

    Hatar sossar om jag ska vara ärlig. Och det fredrik säger är rätt. Jobbar man hårt tjänar man mer. Gäller bara att ha mål här i livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.