Jag är glad att jag inte jobbar i Svenljunga…

där en kvinna jobbade som personlig assistent i fem år fick sparken pga att hon var för kort när besparingar skulle göras. Det låter banne mig inte klokt, att en orskat till att man får sparken skulle vara ens längd. Den kvinnan var 165 cm lång och jag med mina 154 cm hade väl inte ens fått komma i närheten av ett jobb där.

Men det är väl det nya Sverige som gör sig påmint igen. Nu är det nya tider, på Marabous chokladfabrik sparkade man de flesta anställda för att sen återanställa dem via bemanningsföretag till en betydligt billigare kostnad och inga skyldigheter från arbetsgivaren. Bekvämt att kunna behandla människor som handelsvaror.

En annan sak som upprör mig är att man i Jönköping tvingade alla busschaufförer att skriva under ett avtal om ordningsregler som bla sa att de inte fick prata annat språk än svenska och det gällde även rasterna.

Det låter inte klok i mina öron och orsaken enligt bussbolaget var att matsalen var för liten så att när två personer med utländsk bakgrund pratade högt på sitt språk så visade de ingen hänsyn, Vilken idiotisk förklaring. Nu har bussföretaget fått backa pga av massmedialt focus. Men man undrar ju vad det är för  chefer som överhuvudtaget kommer på ett sånt idiotiskt förslag.

Nu har jag i alla fall kommit ut ur mitt ide. Idag har jag börjat träna på gymmet igen. Det kändes skönt att gå dit och svettas och ännu skönare när jag kom hem. Inatt lär jag sova ordentligt.

Imorgon ska jag gå på bio med bonusbarnbarnet som är 10 år, vi ska se Rango en ny tecknad film. Jag tycker att det är mysigt att gå på bio med ungar. Sist såg vi Harry  Potter och då hade jag sex killar med mig och det var en upplevelse….

 

Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

 1. Aroon

  Ja, Sverige går bra trots att nere i Halland Fk tvingas betala ut miljonbelopp som skulle gått till långtidsarbetslösa, men som istället går till privata fickor. Sveriges regering fortsätter imponera. Jag är ändå glad för tekniken, att det finns en fjärrkontroll för TV:n. Så fort Maud Olofsson visar sig byter jag kanal fort som bara attan. Heja regeringen!

 2. asdf

  Det är FACKET som godkännt både det med marabo och busschaffisarna så snacka inte om regeringen Aroon, du har dålig kolla bara gnäller och skyller allt från dåligt väder till fackets misslyckande på regeringen!

 3. sosse

  Ja,nu börjar man fundera på vad dagens generation kommer att ha för arbetssituation i framtiden.
  Vad man kan se så gäller det att välja rätt utbildning dvs höginkomstrelaterade arbeten som ger höga löner.
  Annars är du förpassad till en arbetsmarknad utan trygga arbetsförhållanden med bemanningsföretag med sämre arbetsvillkor.
  Är det rätt arbetsmarknadspolitik regeringen för just nu?
  Jag tycker inte arbetslösheten minskat nämnvärt fastän de öser ut pengar till privata företag.
  Läste nyss om nystartsjobben som utnyttjas av företagare.
  Jag tycker regeringen betalar de privata företagen med svenska folkets skattepengar.
  Är det inte meningen att företagare ska vara självförsörjande i Sverige?
  Nu betalar svenka folket de privata företagarna med skattemedel,istället för att företagen på eget bevåg är självförsörjande,eftersom de får gratis arbetskraft av regeringen.
  Varför minskar inte arbetslösheten fastän företagen får så mycket pengar?
  Det är en fråga som jag tycker Reinfeldt och Borg ska ställa sig själva?

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till asdf (2011-03-09 15:03)
  det är lika vansinnigt och fegt att det är facket som gått med på en sån överenskommelse. Att grundtryggheten i anställningslagen hotas på detta sätt kommer att sluta i att det inte längre spelar nån roll om man är med i facket eller inte och då har kommer vi inte att ha några rättigheter alls som arbetstagare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.