Lägg ner stridsyxan och börja prata framtid istället…

Usch så less man blir på allt käbbel som skrivs på både tidningarnas hemsidor och bloggar om Vilhelmina. Allt är nere på sandlådenivå. Det finns mängder av tyckare som tror sig veta hur allt ligger till och spär på otrevligheterna. Det finns politiker som sänker sig ner och deltar i käbblet.

Jag har själv nån gång om sänder dragits med och det ber jag om ursäkt för. När ska dom sluta och nu pratar jag om alla oavsett politisk färg. När ska vi börja diskutera poltik och arbeta för Vilhelminas framtid.

Ingen vinner på detta förhatliga skrivande. Det är bekvämt att dölja sig bakom anonyma nick och trigga igång alla med ogrundade påståenden och tyckande.

Tänk vad kul det skulle vara om vi istället såg framåt och diskuterade hur vi vill att vår kommun ska utvecklas, att det istället blev ett framtidsforum istället för en "soptipp"

Låt oss gräva ner allt skitprat och börja om, vi vill ju alla förhoppningsvis bo kvar i vår kommun och då krävs det att vi drar åt samma håll…Jag sitter som ersättare numera i kommunstyrelsen och hoppas under de kommande åren få lära mig en hel del om politiken.

Jag tycker att det kommer fram bra förslag från både oppositon och oss S/V. Vi diskuterar och jag vill att alla ska få en chans att föra fram sina åsikter och bli respekterad och lyssnade på.

Så jag utmanar alla att gräva ner stridsyxan och börja om på nytt, vi behövs alla för att få Vilhelmina på fötter inför framtiden, det finns nog mycket bekymmer med arbetsplatser som läggs ner, statliga instanser som försvinner och vi behöver hjälpas åt för att komma med kreativa idéer om hur vi ska utveckla Vilhelmina inför framtiden.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Leif Danielsson

  Suzanne, så rätt du har! Det har gått så långt att jag ångrar att jag över huvud taget röstade i senaste kommunalvalet. Jag har ställt mig frågan om politiken i V-mina är på så låg nivå som det ser ut här på nätet. Det minsta som diskuteras är kommunal politik, men desto mer av personangrepp åt alla håll. Det viktigaste verkar vara att vinna något slags ordkrig.
  Som tur var har åtminstone Åke Nilsson haft det goda omdömet att hålla sig borta från sandlådan.

 2. Aroon

  Tack för en bra blogg i alla fall och det fria ordet. Sämre gick det för Dawit Isaak som fortfarande sitter fängslad utan rättegång.
  Svenskan Annika Östberg blev utlämnad till Sverige under förra mandatperioden, nånting som alla regeringar misslyckats med ditintills. Det var bra.

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Leif Danielsson (2011-03-09 18:29)
  Jag hoppas att alla tar sitt förnuft till fånga och att vi kan börja jobba för Vilhelminas framtid, det är anledningen till att jag började med poltik igen men just nu är det inget roligt klimat att jobba i..

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Aroon (2011-03-10 06:49)
  Tack för de orden och jag håller med dig när det gäller Dawit Isaak där är det skrämmande att regeringen inte lyckas få honom utlämnad till Sverige men det var bra att man lyckades få Annika Östberg till Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.