Regeringens omvända Robin Hood politik

 

 

I går kväll såg jag  "Uppdrag granskning" och man blir bestört när man hör hur de människor som hamnar i FAS3 behandlas. Jag ser ingen skillnad i våra regeringars både den tidigare socialdemokratiska och den nuvarande när det gäller bidrag utom på ett sätt.

Den socialdemokratiska regeringen värnade om att försöka ge den som var arbetslös en utbildning eller ett praktikarbete som kunde leda till ett arbete. Den nuvarande säger att du inte får utbildas, du får inte göra arbetsuppgifter utan du skall sysselsättas, sen med vad verkar inte spela nån roll.
 
Tidigare regeringar hade kontroll på hur pengarna användes men så verkar inte fallet med den nuvarande. Det vräks skattepengari form av bidrag till nystartade diffusa företag som bedriver sysselsättningsverksamhet med FAS3 anställda. Många får så dåligt betalt så att trots att de sitter på en arbetsplats 8 timmar om dan så måste de söka socialbidrag för att kunna försörja sig.
Etiketter: , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Aroon

    Det rörde sig visst om 64000 personer som var i fas-3 om jag uppfattade rätt. Någon patentlösning verkar inte finnas på ”problemet” om man ser det så. Man kan ju istället se det som en resurs. Det finns väl massor med jobb som skulle behövas göras. Sjukhusen/landstingen går ju på knäna, där borde väl finnas möjlighet. Riktiga jobb där man känner man gör nytta och några extra kronor för den insats man gör, en morot. Det borde finnas möjlighet till samhällsinsatser tycker man, men ingen verkar vilja anstränga sin hjärna till något smartare än ändra i den sosialdemokratiska modellen till att göra om den till ett sämre system.
    Jag är ju bara en enkel skit med inget övergripande bestämmande, men jag tror jag skull komma på en bättre lösning än vad den nu är. Men som sagt, de som sitter i Rosenbad bör väl ha kapacitet tänka ut nåt smart om viljan finns. Men tyvärr saknas viljan, man vill ha det så här skulle man tro. Alla problem går att lösa, men inte just det här. Varför?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.