Försök inte..ta en macka mer behöver du inte….

för att överleva i Landskrona..

Även jag har provat på en gång i tiden att vara omväxlande sjuk och arbetslös under en lång tid där ekonomin i min familj havererade totalt. Jag fick gå till socialen och begära socialbidrag. Jag har träffat på både otrevliga och trevliga socialsekreterare.

Men att det fortfarande 25 år senare skambeläggs trodde jag inte. I Landskrona försöker man sig på nya grepp för att slippa betala ut socialbidrag. Kommunen är borgerligt styrd och här har även Sverigedemokraterna ett starkt fäste.

Här har man infört mot alla regler att de som söker socialbidrag oavsett om de är friska, arbetslösa eller sjuka ska gå en flumutbildning 30 timmar i veckan för att få socialbidrag.

Nu har man hittat ytterligare ett nytt sätt att jaga socialbidragstagare på . Socialsekreterarna gör oanmälda hembesök för att se hur mycket mat den som söker bidrag har i sin kyl.

Ibland undrar man om det är skämt man läser men på fullt allvar säger Pia Söderstjerna som är chef på enheten för försörjningsstöd att.

"Vi kan aldrig tvinga folk till hembesök. däremot kan det vara så att man släppt in till ett hembesök och sedan visar det sig att man har mat hemma men dålig fantasi. Då har hemsökarna gett råd om hur man ska använda matvarorna och så har man fått avslag på sin ansökan"

Sen fortsätter hon sitt resonemang med följande kommentar:

"Men om du har både mjölk, smör och bröd hemma så är det ingen nöd just nu. För många är nöd att inte ha hela frysen full av kotletter men när vi bedömer nöd så är det mat för dagen."

 Alltså jag förstår inte resonemanget. Jag mötte en bra socialsekreterare som sa att största felet var att de flesta väntar med att söka bidrag tills man tömt alla tillgångar och kylskåpet är tomt, då är det betydligt svårare att få den människan på fötter. Istället tyckte hon att man ska söka hjälp när man ser att det börjar gå överstyr …då kan man hejda allt i tid och behöver inte hamna i ett beroende av bidrag.

Men i Landskrona jobbar tvärtom i sin jakt på att spara pengar….och följer bara den borgerliga vägen…Läste i nån tidning att Anders Borg sparar så mycket av våra skattepengar på hemliga konton att till och med finanspolitiska rådet har reagerat.

Det kanske vore bättre att kommunerna fick mer av skattekronorna för att slippa göra människor socialbidragsberoend genom sin vansinniga politik

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.