Barnbarnet gillar flugan Astrid….

Ett av mina barnbarn nyligen fyllda 2 år är paniskt rädd för småkryp och vi funderade länge på hur vi skulle få henne att sluta vara rädd. Jag sökte efter böcker som skulle handla om småkryp och hittade slutligen boken om "Flugan Astrid" som dottern nu läser för henne på kvällarna.

Häromdagen så hände det att en fluga hade förirrat sig in i bilen och barnbarnet började skrika men dottern lugnade henne med att det var Astrid så blev också barnbarnet lugn.

Att läsa för barn är bland det viktigaste man kan göra som förälder, jag minns när mina var små och vi läste boken "Vems lilla mössa flyger" av Barbro Lindgren måste jag erkänna att jag som vuxen behövde läsa den två gånger för att hinna med alla svängar i den men ungarna formligen älskade boken.

Mina barnbarn går på dagis när föräldrarna arbetar och trivs utmärkt där, det får pedagogisk ledning i lekar och utevistelser, de lär sig mycket som de senare har nytta i livet.

Nu vill Göran Hägglund skrota vårdnadsbidraget. Bra tänkte jag tills jag läste om vad han ville istället.Vårdnadsbidraget visade sig vara ett misslyckande så nu måste KD hitta på något annat istället för att få kvinnorna att stanna hemma. Nu leker de med olika former av avdrag/konton/pengar som ska delas ut till den som inte vill jobba. För mig verkar det som att gå tillbaka till 40-50 talets hemmafrulinje.

Har alla glömt hur svårt det blev för de kvinnorna att komma ut på arbetsmarknaden när det varit hemmafruar i flera år, de halkade efter och fick sämre lön. Idag får de betala med låga pensioner för att de inte jobbat tillräckligt många år.

Frågan är om Folkpartiet ställer upp på den här manövern som man gjorde tidigare eller om man tänker hålla fast vid det beslut man tog för sex års sedan då man skrotade iden med barnkonto.

Jag kallar det definitivt inte valfrihet eller neutralitet som KD gör jag kallar det en ny kvinnofälla för att få bort kvinnor från arbetsmarknaden….

 

Etiketter: , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Ivar

  Det är nostalgiskt att se tillbaka och endel påstår att det var bättre förr. Den nuvarande regeingen verkar anse att det var bättre förr. För de gamla och sjuka så är det införandet av samma system som förr med fattighjon och undantagshjon. Den som tar dom billigast får dom. Jag undrar vad nästa drag blir med nygammalt som dom hittar på.

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Ivar (2011-05-29 16:05)
  Visst finns det saker som var både bättre och sämre förr, men att försämra på det sätt som man gör idag hör inte 2000-talet till. Det är skamligt att det inte förs en bättre politik för gamla, sjuka och arbetslösa…

 3. sosse

  Kul att låtsas flugan vara Astrid.
  Hoppas att framtidens generation fortfarande har kvar tjusningen över att bläddra i och läsa böcker,
  Så att datorerna inte helt tar över bokkulturen också.
  Regeringen kliar sig i huvet och undrar vad som är på gång när sossarna nu har tagit över som största parti.
  De fattar inte att folk börjar märka att Sverige börjar bli ett uppdelat land mellan fattiga och rika.
  Det är därför som de i panik börjar föreslå åtgärder som barntillägg till bostadsbidrag osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.