Barnbarn är kloka ….

Det är fantastiskt vilken logik små barn kan ha. Mitt äldsta barnbarn Meya snart fem år sätter mig på pottkanten nu och då med sina fullständigt i hennes tycke logiska kommerntarer och jag måste hålla med. De är absolut egna utan att vara påverkade av våra vuxna normer.

Som när hon för ett par månader sedan skulle sova över hos mig en helg. I sedvanlig ordning ville hon borsta mitt hår. Jag har massor med hår och förstår att det är kul att kamma för en liten tjej.

Sagt och gjort, hon kammade och borstade och höll på en bra stund, sen känner jag hur hon med fingrarna flyttar omkring håret och liksom undersöker nåt, så jag frågade henne vad hon höll på med då hon utbrast med häpen röst:

"Men mormor….vet du om att du har massor med hål i huvudet"

Och innan jag han dra åt mig andan och fråga vad hon menade fortsatte hon:

"Och vet du ….dom har stoppat ner hår i allihop"

Jag kunde inte låta bli att skratta åt denna logik och konstatera än en gång att ungar är fantastiska med sina funderingar och kommentarer på livets frågor…

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.