Är det kul att vara Centerpartist?

Det måste vara roligt att vara centerpartist. Särskilt om man tittar på de kampanjer de drivit de sista åren. Centerpartiet vill ju att vi ska slakta välfärden för att kunna öka det privata sparandet och minska den gemensamma välfärden. Detta gör man genom en kampanj där en spargris med texten ”En svinbra centeridé” är huvudnumret.

Anledningen är att man har föreslagit ett särskilt grundavdrag på kapitalinkomster (alltså ränta på sparande och utdelning på aktier) ska införas. Annie Johansson som är ekonomisk talesperson från Centern tycker att det är en bra idé och uppmuntrar till ökat sparande.
Nu har de skickat sina spargrisar till opinionsbildare för att skapa en debatt kring vikten av att spara. Hon säger att de vill återupprätta sparmentaliteten hos svenska folket. Sen säger hon att de valde att göra en liten spargris för att inte uppmuntra folk att spara i madrassen utan att gå till banken.
Om man tittar bakåt på de kampanjer Centern drivit så blir det i alla fall ett stort smile på mina läppar. De har:
·         Tyckt att det ska vara trevligt att åka buss 
·         Utsett Sveriges bästa matkommun
·         Släppt en kokbok
·         Spekulerat i strutsäggens förmåga att omvandlas till glass
·         Haft cykelturné
·         Allsång med Maud
·         Snackat om magiska superdupertåg
·         Haft roligast i Almedalen
·         Föreslagit statliga hundpromenader
·         Varit på safari och tittat på kor
·         Lottat ut ett aktiebolag
·         Släppt en serietidning
·         Dragit igång en hästkampanj
·         Dragit igång en clownkampanj
Och inte att förglömma bok i telefonen, falsksång och köpa kassa cyklar.
Ja inte undra på att Centern blir mindre och mindre, är det med de här politiska kampanjerna man tror sig kunna styra Sverige måste de nog ändra uppfattning.
När Centern delade ut sin valbroschyr inför sista valet såg den mer ut som en blandning av en reklam för Se och Hör, Granngårdens reklamblad och ICA:s veckoblad.
Om man inte tar politiken och människor på allvar så kan man inte heller räkna med att få stöd. Så enkelt är det. Jag funderar fortfarande på vad Centern står för och vad man egentligen vill. Ja de har ju lyckats med en sak.
Centern har en partiledare som lyckas med det otroliga att ha fyra jobb samtidigt, hon är vice statsminister, näringsminister, rymdminister (en titel som har kommit till under alliansens styre)  och partiledare.
Hon lyckas också med bedriften att försvara sin skyhöga årslön på 1.7 miljoner (Reinfeldt får bara 1,5 miljoner) med att hon har alla dessa jobb…
Ja jag vet inte hur hon bär sig åt men dygnet har bara 24 timmar och hur man än räknar så jobbar hon definitivt inte med 4 heltidstjänster och knappast 3 heller.
Och att styra sitt parti verkar hon inte heller lyckas med.
Det kanske är bättre att Centern fortsätter med sina roliga kampanjer och låter andra styra i poltiken som tar det arbetet på allvar…
Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

 1. Lars Weinehall

  Susanne,

  Ja, det är kul att vara centerpartist!

  Överhuvudtaget tror jag att de allra flesta som engagerar sig i politik gör det för att man både känner att det är meningsfullt och ger glädje.

  Det är säkert kul att vara teaterkonsulent också, kanske särskilt när man kopierat vad andra bloggare redan kokat soppa på.

  Men nedvärderande och överlägsna attityder är tyvärr inte lika roliga, oavsett var de uppträder.

 2. sune lind

  Javisst är det kul att vara centerpartist!
  Känner du att du börjar sakna glädjen?
  Tycker att många av dina inlägg har en negativ underton.
  Kanske du skulle komma över till oss och få lite roligt?
  Mvh
  slind

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Lars Weinehall (2011-06-12 16:35)
  Så roligt att du tycker det, ja jag läser både tidníngar och andra bloggar och tycker till själv när jag vill, men jag ger bara ett exempel på vad vi ständigt får av en ledande centerpartist i vår kommun, nämligen ideliga hopkop av fakta och eget tyckande ibland också utan verklighetsförankring…och jag tycker att det är väldigt roligt att vara teaterkonsulent..

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till sune lind (2011-06-12 17:35)
  Tyvärr Sune jag började min politiska bana som centerpartist för 40 år sen men kände ingen samhörighet då och än mindre idag med de åsikter centerpartiet står för.

 5. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till sune lind (2011-06-12 17:35)
  Du tycker att mina inlägg har en negativ underton. Jag läser om alliansföreträdare som ständigt uttalar sig eller beter sig nedvärderande mot människor, som hånar utförsäkrade, som blundar för barnfattigdom mm. Själklart reagerar jag på detta. Och framför mina åsikter.

 6. debattentusiasten

  Vad är det för fel med att debattera journalisternas nyhetsbevakning?
  Självklart att skapa debatt om olika samhällsfrågor som suzanne gör i sin blogg.
  Centerpartiet har förlorat sin image som stort bonde och landsbygdsparti.
  Om centern hade haft kvar sin starka strävan att få hela Sverige på kartan skulle de ha klart mycket bättre opinionssiffror än de har nu.
  Sverige behöver ett nytt parti som bör heta Svenska glesbygds och landsbygdspartiet.
  Det finns inget parti just nu som bryr sig om utflyttning från glesbygd och segregationen från storstäderna.
  Vi kommer snart att ha 3 stora betongklumpestäder i Sverige och en tom landsbygd.
  Politiker snärjer Sverige i ett totalt segregationsmönster.
  Det finns inga politiker som är tillräckligt kloka för att driva en politik som sammanför storstad och glesbygdsregioner till sammanhängande fungerande samhällen.
  Det är för övrigt inte politiker som styr,utan storfinasägarna och riskkapitalsinvesterarna.
  Allt är pengar och fattiga glesbygder med enbart skog och gruvor är inte särskilt populära med alla naturskyddade områden.
  Om centerpartiet varit lite klokare hade de fortsatt jobba för glesbygd istället för att gömma sig bakom moderaternas ryggar.

 7. Aroon

  En gång Centen och aldrig mera. Det sista parti jag skulle lägga min röst på. Då för ca: 40 år sedan när C var som störst var jag med och mycket för motståndet mot kärnkraften. Fälldin kom ju till makten och det blev inte mycket av det. Numera finns ju ett mycket bättre alternativ till C, miljöpartiet. Egentligen har jag inget emot den s k ”arbetslinjen”. Synd bara den kom lite för sent för min del när man redan slitit ut sig för några spottstyvrar och när tiderna var sådana att de som gick på AMU hade bättre förmåner (gratis flygreser m m) än om man hade ett grovjobb. Även ensamstående föräldrar med barn hade bättre ekonomi än en grovarbetare. Jag kan inte säga det var bättre förr och inte att det är bra nu heller. Men sådant är väl livet för en som inte tiilhör(t) eliten. Advokater, jurister, läkare och dyl. Tiden går sin lilla gång och utan ”slavararbete” skulle världen stå stilla. De rika vill sola, bada och dricka drinkar när andra springer benen av sig. Vad ska man tro, finns det någon rättvisa i världen eller är vissa dömda till ett sämre liv?

 8. Aroon

  PS
  Jag håller med om som någon här konstaterar: Det är inte längre politikerna som styr utan kapitalet och privata intressen som bestämmer innehållet politiken, inte tvärtom.
  Visst vore det bra med en regering som kunde bara rakt av köra en egen linje på demokratisk väg och med stöd av majoriteten av folket. Att de flesta kunde ha ett arbete och Sverige kunde bli mera enat istället för att dra isär det mera som nu sker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.