Otrevligt är bara förnamnet…

När det kommer brev till min hemadress med hot om att anmäla mig för förtal och kränkning på grund av att jag skriver i min blogg. Det personen totalt missar i sitt brev till mig är att hela brevet är en kränkning av socialdemokrater i länet samt vår förre partiledare. Både jag , Lennart Holmlund och Åke Nilsson får ett par rejäla kängor.  Han hotar med att han ska försöka få mig och någon till S-bloggare avstängda på VK för att vi framför våra åsikter.

Det blir nog svårt, då måste VK stänga ner de flesta av sina bloggare, och framför allt stänga ner alla funktioner som kommentarer till artiklar, tyck till mm för om det någonstans häcklas med politiker och andra människor är det just på de sistnämnda. Där finns ingen urskillning i vad som släpps fram trots att det sägs att det granskas innan man släpper igenom kommentarer.
Trots detta  jag är glad att jag bor i ett land med yttrandefrihet. Där vi som individer har rätt att delta i den politiska debatten, framföra våra åsikter och yttringar.  Sen är det trist när människor som denne man eller kvinna för även om det står ett namn och adress som avsändare vet jag inte om det är rätt människa.
Men det man kan läsa ut av brevet så är det förmodligen någon gammal moderat som känt sig trampad på tårna av mina bloggar, jag är ju inte precis snäll när jag skriver om moderaterna. Men det är ju också dom som styr Sverige idag och måste med det tåla att bli granskade för allt som de gör som politiker.
Wikipedia skriver så här om…
Yttrandefrihet omfattar rätten att yttra och föra fram åsikter utan censur, begränsning eller någon typ av bestraffning. FN:s deklaration formulerar rätten på följande sätt: "Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser". En liknande text finns också i Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Yttrandefrihet regleras ofta i ländernas grundlagar och handlar alltid om förhållandet mellan staten och individen, inte om förhållandet mellan individer
Denne man som nu hotar mig som individ med repressalier  för att jag uttrycker mina åsikter är själv ett hot mot yttrandefriheten. Att försöka sätta munkavle på oss som skriver bloggar måste betraktas som ett väldigt märkligt sätt att agera på. Med vilken rätt ska han täppa till munnen på mig.. Jag har inte skrivit om några privatpersoner utan om politiker och vad de gjort i sin tjänsteutövning.
Om jag inte har den rätten tycker jag att det verkar som om denne man vill införa en rättstat likt de länder som våra flyktingar flyr från, länder där du inte kan föra fram din åsikt utan att bestraffas. För mig är det otänkbart att man överhuvudtaget i Sverige i dag 2011 tänker och skriver ner såna tankar och skickar till en person som man aldrig träffat…
Etiketter: , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Aroon

  Det kan då inte vara någon som är med ”fis-boken” eller ”kvitter”. Jag menar inte är det Calle, Maud eller någon annan kändis. Nä det måste vara någon annan ”fårskalle”.

 2. debattentusiasten

  Om det var brev som skickades kanske man kan använda den där nya sprayen som poliserna sprutar på och får reda på dna.ha,ha.
  Såg på nyheterna att de har tagit fram en sån där spray och det finns väl fingeravtryck på brev.
  Var det på datan hoten kom kan man väl spåra på servern eller vad det heter.
  Att dem törs göra sånt där nu för tiden när dnaforskningen går framåt med raketfart.
  Är inte sånt där straffbart nu för tiden?

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till debattentusiasten (2011-06-19 08:11)
  Det kom i pappersform och jag tycker bara synd om människan som är så virrig så att han/hon inte begriper att han gör sig skyldig till värre saker med sina hot riktade direkt till mig och andra…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.