Det är bara att sälja….

 

Mycket av Alliansens politik går ut på att människor ska starta egna företag och det är väl inget fel i det men när man lika lättvindigt ska sälja dem då undrar jag hur de tänker igen.
Linn Sandström och hennes man fick efter åtta års försök att få barn men med flera missfall och slutligen efter två provrörsbefruktningar så lyckades det och hon blev gravid med tvillingar. För mig är det självklart att hon är en riskgruppspatient med den bakgrunden.
Jag har själv förlorat två barn i sena graviditeter och räknades som riskpatient vilket innebar att jag när det blev för tungt att jobba i vården blev sjukskriven sista månaderna och det är jag tacksam för idag.
Linn drabbades liksom jag av en mängd komplikationer som fog lossning, ryggsmärtor, sammandragningar, järnbrist, magsmärtor och kräkningar och fick ligga större delen av dagarna.
Trots alla komplikationer så bedömer ändå en läkare hos försäkringskassan att hon ska jobba. En läkare som aldrig träffat henne och trots att hennes egen läkare och barnmorska bedömt annorlunda.
Om nu Linn haft ett kontorsjobb hade jag kanske förstått försäkringskassans läkare. Men Linn har två tunga arbeten, dels kör hon lastbil och kommer alltså knappt in i lastbilshytten med en stor mage i vägen, det jobbet innebär dessutom mycket tunga lyft vilket naturligtvis inte är bra för en gravid mamma med graviditetskomplikationer.
Det andra jobbet är hennes företag där hon jobbar som väktare, inte heller det ett jobb som jag tycker är vettigt att utföra som gravid med de risker som finns i det jobbet.
Så vad har försäkringskassan för kreativ lösning på hela problemet …jo att Linn ska sälja sitt företag och ställa sig till arbetsmarknadens förfogande och söka jobb i hela Sverige……
Då frågar jag mig
·         Är det verkligen vettigt att ge ett råd om att sälja sitt levebröd för att ställa sig som arbetslös på en svag arbetsmarknad.
·         Är det vettigt att en höggravid kvinna med komplikationer ska bli behandlad på detta sätt.
·         Vilken arbetsgivare är beredd att anställa en höggravid kvinna med komplikationer som dessutom kommer att bli föräldraledig ett och ett halvt år.
·         Vad tycker försäkringskassans läkare att ett lämpligt jobb för en kvinna med dess problem ska jobba med, kanske som telefonförsäljare liggande i sin säng??
Jag antar att försäkringskassans handläggare är en man och har definitivt inte varit gravid med komplikationer för då skulle inte så idiotiska förslag kunnat göras. 
Linn har överklagat försäkringskassans beslut och vann i förvaltningsrätten, naturligtvis svarar försäkringskassan med att överklaga till kammarrätten. Jag hoppas verkligen att det blir ett positivt beslut till Linns fördel och som kan bli vägledande i framtiden.
Under tiden har familjens utökats med två tvillingtjejer som idag är ett år, familjens ekonomi har dränerats rejält och alla sparpengar är uppätna och idag lever man på marginalerna.  Så är det att leva i det nya Sverige där utanförskapet skulle bort och människorna skulle få det bättre….
Nej förlåt vissa människor skulle få det bättre…..
Etiketter: , , , , , ,

10 kommentarer

 1. debattentusiasten

  Vi börjar få ett Sverige där förnuft och logik inte längre har någon betydelse.
  Alla tjänstemän,kvinnor som jobbar efter alliansens nya välfärdsregler gör sitt jobb(dvs.sparar pengar åt regeringen så den kan införa sitt femte jobbskatteavdrag)sen går de hem och tänker:vilken tur att jag har jobb och är frisk, så jag slipper hamna bland de missanpassade i dagens samhälle.
  Äta eller ätas,bli rik på andras bekostnad,så ser dagens samhälle ut.
  Vad är det för mening med att låta hälften av landets befolkning leva under existensmarginalerna?
  (Dvs.sjuka(många cancerfall),ensamma mammor,arbetslösa,funktionshindrade.)
  Regeringen försöker skapa en illusion av en värld som aldrig någonsin har existerat.
  Där varje person vandrar omkring som en välbärgad höginkomsttagare,betalar promille i skatt(eftersom det i den världen inte existerar såna missfoster som sjuka och arbetslösa utgör)alla tjänar minst 600.000 spänn om året, har sommarstuga, 2 bilar,lyxjakt på sjön osv.
  Jag frågar ideligen,sen när har det funnits en sådan värld?
  Tiggare,pigor,drängar,spetälska-kolerasjuka,torpare som fick leva på barkbröd,statare i statarlöss-stugor osv.Dessa grupper finns kvar i annan form i dagens samhälle,och mörkas och göms undan av regeringens smarta talrör som Sofia Arkelsten som myglade till sig och åkte snålskjuts genom bostadsmarknaden, så hon fick bästa bostaden i denna bostadsbristens storstad Stockholm!
  Tvi vale för denna utsugarpolitik vi har nu!
  Skickade iväg ett mail till Waidelich igår,fick krupp på Svenskans alla tyckartaskiga kommentarer om att sossarna saknar akademiker och dem som röstar på sossarna, är mest dumma arbetare som saknar intelligens!
  Läs själva på svenskans debatt(obs.uppger källan,ej reklam).Blev förb….ad och skrev att när en ledarsida förlöjligar både Juholt och W.själv som intelligensbefriade pga.avsaknad av akademisk examen,så får de faktiskt börja replikera emot,annars framstår sossarna som ett mesparti!
  Alliansen bort år 2014 tack!

 2. EL

  Men Suzanne, nu är du ute och sneseglar!
  Skyll inte detta på den här regeringen för detta jobb påbörjades redan under S styre.
  Det har till och med jag bevis för, så skäll på FK:s läkare som inte ens träffar pat istället och se detta som ett systemfel som funnits inbyggt i vårat skyddsnät under mmånnga år.
  Alltså, ingen ny företeelse och det berodde på att systemet urholkades redan under S period. Kanske på grund av ”lättsinne” eller..??
  Jag minns inte heller när man påbörjade ”snacket” om att en graviditet inte är ett sjukdomstillstånd?
  Men tyvärr så finns det kvinnor som blir sjuka under graviditeten och behöver vård.
  Kan också erinra mig att jag blev ifrågasatt under min graviditet 1986, så….sansa debatten och titta på varför vi hamnat i dessa situationer istället.
  Att slå fel organisation, bär inte framåt direkt.

  Jag tycker också att det är tråkigt med dessa felbedömningar som FK:s läkare gör, men de har varit så här lång lång tid och jag tror att det är de som avlönas och utför uppdraget, dvs. FK:s s.k proffs, som ska klandras och ges ett annat direktiv eller helt enkelt kanske FK behöver en ny utformning.

  Synd om de som kommer i kläm, det håller jag med om, men det finns lösningar även på dessa problem och det gäller väl att jobba för dem.

  Ha det gott!

 3. Aroon

  Det verkar knappast genomtänkt regelsystemet inom Fk. Regeringen verkar tycka det är helt okej. Nu senast såg Carl B Hamilton Fp verkar tycka det är viktigare få spriten hemkörd efter beställning på Internet samt uttökade öppettider. Jag tycker det talar för sig själv hur man tänker.

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till EL (2011-07-18 11:23)
  Jag är väl medveten om att de inte var bra på sossarnas tid heller men att försämra så mycket som det har gjorts idag med rigorösa bedömningar är väl inte heller rätt. Det borde bli en förbättring och inte en försämring eller tillbakagång till det som inte var bra.

 5. Aroon

  Det var ju under ledning av Curt Malmborg som utsågs av S-regeringen som komponerade mycket av tillämpningen i regelverket som verkställdes och stramades åt ytterligare av den här regeringen. Trots detta kunde jag läsa inte för så länge sedan hur en person haft personlig assistent och på så vis fått ut åtskilliga miljoner för en fejkad sjukdom. Det är ju för jäkligt hur en del människor lyckas lura åt sig pengar på andras bekostnad och de som verkligen behöver ersättning blir utan.
  Kontentan av alla ersättningar som betalats ut under åren, arbetsskador, förtidspensioner etc blir nu att inte ens en person med exempelvis allvarlig cancer har rätt till sjukpenning. Arbetsskadeersättningen var mycket orättvis i tillämpningen. Vissa fick för mindre skador medans andra blev utan med allvarliga skador. Numera får man endast vid mycket allvarliga skador där man blir oförmögen arbeta för resten av livet. Kan man tolka det som det var för slappt tidigare?

 6. Viking

  Hos Alliansen är det underförstått att den som inte arbetar ska inte ha mat – ett enkelt sätt att få ned antalet arbetssökande.

 7. Sven

  Detta är resultatet av att regeringen strör pengar över de objudna gästerna som väller in som en sunamivåg, som aldrig tar slut eller begränsas?!

 8. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Aroon (2011-07-18 15:07)
  Det finns alltid två sidor av ett mynt men att gå från den ena ytterligheten till den andra är väl inte heller så lyckat. Idag klassas väl snart ingen som sjuk pga alla extrema tolkningar av lagen..är det bättre???

 9. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Sven (2011-07-19 00:12)
  Om du menar invandringen så håller jag inte med. Sverige har råd att ta emot invandrare men däremot ska dom tas om hand bättre. Pengar strös över de rika i alla kategorier..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.