Till vilket pris som helst?

 

Och till vilka knep som helst verkar det som att massmedia diskuterar i jakten på sina läsare
Men jag tycker att det är mycket osmakligt av massmedia att varje dag i två veckor i sina reportage av händelserna i Norge ha bilden av en flinande terrorist ovanför rubriken. Nog kommer vi läsare att ändå läsa de artiklar som tidningarna skriver i ämnet.
Vad vinner man på att degradera sig till en skvallerblaska kan man undra. Har man så liten tilltro till läsarna så att man hellre väljer den vägen för att få sina tidningar sålda.
Det räcker så gott med artiklarna, vi behöver inte se samma bild om och om och om igen. Massmedias roll är att rapportera och beskriva det som händer, jag förstår också att man då måste gräva i den som hänt innan tragedin och analyserna efter.
Men för det behövs inte att bilden är med på varenda artikel i varenda tidning. Vad man också kan undra är hur mycket massmedia bidrar till att trigga igång andra dårar med sitt sätt att göra artiklarna.
Mest osmakligt är att Dagens Nyheter har en artikel om just detta ämne där man skriver hur pressombudsmannen vill att media ska sluta använda bilden. Till artikeln finns naturligtvis en bild av just terroristen. Högst osmakligt.
Dagens Nyheter borde vara självkritiska nog att inte falla i skvallertidninsfällan i jakten på sina läsare, det räcker så gott att både Aftonbladet och Expressen redan är där…och vad man i själva verket gör är att underskatta sina läsare…
 Är det seriös journalistik?
Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-08-04 08:23)
    Ja och som toppen på allt har DN idag en artikel om att Norska tidningshandlare bojkottar försäljning av tidningar där han finns med på bild….som illustration till detta har DN lagt in en bild på en man som läser en tidning med en BILD på NN….det är så sjukt så man begriper inte hur de tänker…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.