Samma regler för alla….

Med tanke på hur varje medborgare idag granskas av försäkringskassa, arbetsförmedlingen, skatteverket osv så borde det vara absolut självklart att de regler som sätts upp i samhället av våra politiker ytterst också ska följas av de styrande.

Om vi tillåter att människor med makt använder gräddfiler för att sko sig på våra skattepengar så kan vi lika gärna lägga ner politiken. Om inte politiker kan läsa innantill?  Om inte politiker följer gällande regler Om inte politiker är goda föredömen vem ska då vara det?

Det räcker väl med att vi ser hur människor med makt skor sig överallt i samhället låt oss inte räkna in den demokratiska plattformen i den soptippen, det räcker så väl med att läsa om hur människor och chefer med höga inkomster klarar sig genom fadäs efter fadäs där ingen vanlig löntagare skulle få stanna en enda dag på ett jobb om de gjort samma sak.

Låt oss försöka hålla det politiska arbetet fritt från girighet och låt oss tänka på att vi är valda av våra väljare och det är inför dem vi också ska svara på hur vi sköter oss.

Sen att vi har olika åsikter i olika frågor är givet eftersom vi har olika ideologier men det är en helt annan sak…. 

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Ewa Larsson

  Suzanne: Det är väl det man tror om näringslivet, när man aldrig jobbat där själv, va.
  Snacka om att sprida myter, skit och fördomar.
  Vad vore samhället utan näringslivet?
  Dålig stil att välta över en medveten girighet på de som sliter för många gånger de lägsta lönerna och sämsta arbetstiderna.
  Jag trodde du hade en bättre syn än så. Eller kan det vara så att du tittar på ”näringen” inom dina egna led?
  Fult att dra alla över samma kam.
  En företagare måste kunna läsa och har betydligt större och hårdare krav på sig, än en politiker i toppen.

  Tack för ordet!

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Jag visar bara på att det går bra att göra mediadrev kring politiker som skor sig på skattebetalarnas beskostnad men när näringslivets direktörer suger ut miljarder i bonusar under en långskonjuktur eller när staten går in med miljarder ur våra skattepengar och bankdirektörerna ändå tar ut sina bonusar då är det exakt lika mycket skit där som i politiken så försök inte ens säga att det skulle vara nåt bättre. Jag ser bara att ju mer makt en människa får desto lättare är det att blunda för moral etik och regler och sko sig för egen vinning. Då är det ingen skillnad på var man sitter på makten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.