Vilken fantastisk kreativ ´Vilhelminabo….

vi har i Mats Fahlén. Alla vackra isskulpturer han gjort varje år på vår Wilhelmina Winter Weekend. Vårt vackra Millenniumhjul i Folkets hus, årliga utställningar med konst för synskadade och seende och en lång rad av olika projekt genom åren och nu senast ett medborgarförslag om att utlysa en tävling med förslag på en spektakulär turistmagnet i Vilhelmina. Jag hoppas att vi får många bra och kreativa förslag och jag ser verkligen fram emot att få ta del av dem. Så vässa hjärnorna, slå era kloka huvuden ihop, spåna vilt, inga förslag är fel.

Ingen trodde väl på att Tomten skulle bo i en liten by i Norra Finland, eller att Lego skulle bli så stort. Ishotellet i Jukkasjärvi, Skagen i Danmark, Ser man sig omkring i  så finns det otroliga turistmagneter överallt så varför skullet inte nån komma på en för oss.

Och sist men inte minst, vinner du så kan du plussa på plånboken med 30 000 kr. Men misströsta inte det finns fler priser att vinna. Gå in på www.vilhelmina.se klicka på Turism & Evenemang så hittar du all information.

 

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

 1. Ann-Sofie Gavelin

  Men Suzanne, ”Världens största vattenhjul”= Millenniehjulet är Sune Löfströms idé, som förmedlades till oss via Bert Lloyd. Därför var Sune med. Lennart Ingman och hans elever på Slöjdutbildningen tillverkade hjulet. Mats Fahlén designade utseendet och gjorde ritningarna. Han diskuterade utseendet med oss.
  När man är kreativ och duktig som Mats Fahlén och gör så mycket fina saker som vi får njuta av, så kan man känna som ”smolk i bägaren” eller inte kunna glädjas fullt ut, om man tillskrivs ett helt arbete som man varit del av. Även om det är otroligt vackert. Det är viktigt att den som skapar kan få njuta av det man gjort på sitt eget sätt. Blir det fel, vet man varken ut eller in. Därför säger jag det här.

 2. Keka H F

  Fast såna förslag i massor samt en tävling utlyste Göran Lengqvist för flera år sedan och många gånger utan respons.

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Ann-Sofie Gavelin (2012-03-12 08:06)
  som du kanske kommer ihåg så var jag projektledare för Millenniumprojektet och när jag pratar om kreativiteten små menade jag den konstnärliga utsmyckningen som Mats designade. Men du har rätt i att vi var en grupp som kom med olika ideer och du var en av dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.