EU-valet är viktigare än du tror !

Visst sitter du därhemma i soffan och säger till dig själv att det inte spelar nån roll om du rösta i EU-valet eller inte. Men det gör det!

Du avgör vilka parlamentariker som ska vara med och stifta lagar och förordningar, hur samarbeten ska ske mellan länder i EU.

Trodde du att det är lokalt som alla beslut tas av de lokala politikerna och att de bestämmer som de vill.

Men det är det inte. Enligt en undersökning av SKL så beräknar man att ca 60 % av de beslut som tas i ett Kommunfullmäktige styrs av lagar och paragrafer stiftade av EU. I ett Landstingsfullmäktige är siffran ca 50 %.

Så det är visst viktigt att du gör ditt val och talar om vem du vill ska vara med och påverka. Det är till och med så att just det är mer viktigt än någonsin när man ser hur högerkrafterna tar över Europa.

Så gör din plikt som medborgare i Sverige, var med och påverka vår framtid. Gå och rösta!

Även om du röstar blankt så gå och rösta. För varje röst är en röst mindre på Sverigedemokraterna och dess likasinnade partier ute i Europa.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Kristina Norman

    Jag tror på Sverige och Sveriges invånare. och jag tror att dom festa svenskar som innehar rösträtt vill förpassa det ”bruna” alternativet till hístorien där det hör hemma. Vi vill inte ha en upprepning av den förföljelse och förintelse som historien kan berätta om. Suzis slutord, kan jag skriva under på till 100 procent. ” Även om du röstar blankt så gå och rösta. För även en blank röst är en röst är en röst mindre på Sverigedemokraterna och dess likasinnade partier ute i Europa.”

    Vi har en skyldighet att ta ansvar för den demokrati som våra förfäder, t.ex min pappa och mamma, och alla andras föräldrar i arbetarklassen kämpade för. Oavsett vad man har för åsikt så är det vår plikt att gå och rösta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.