Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Elbilsinköp

Nu har det hänt, min första elbil inköpt . Beställde denna i Augusti och den levererades igår, de är dyra som bara den men trots detta tror våra politiker att de flesta har råd .Tja kanske om de sätter sig i skuld till bank eller i ett dyrt leasingavtal . Nu köpte jag denna kontant trots att säljaren propsade på att jag skulle ta ett leasingavtal ,men så jävla dum är jag inte. När jag hämtade bilen så försökte han även att sälja snabbladdaren för 26 000 kr ,en likadan som jag köpt tidigare för 11 500 kr. Har dieselbilen kvar för säkerhets skull. Totalt blev prislappen 885 000 kr för en normal familjebil som i bränsleversion skulle kostat 270 000 ca, Vansinne ,elbilar är inga svennebilar än på länge

2 kommentarer

  1. Christer

    Man får gratulera.
    Elbilar är absolut inte fel. Tvärtom är de säkert en stor del av framtiden, om vi tänker i horisonten 30-50 år. Och utvecklingen går rasande fort, för bara 7-8 år sedan var räckvidder för elbilarna i bästa fall 15-20 mil, idag minst det tredubbla. Finns dessutom all anledning att tro att denna utveckling kommer att fortsätta. Jag antar att vi inom kanske bara 5-6 år ser elbilar som klarar +1000 km/laddning och därmed även på det området kommer att vara bättre än bilar drivna på det ”vanliga” sättet.
    Frågetecken är naturligtvis tillgången på el för att kunna ladda alla dessa bilar. Men även där kan man ju vara innovativ och låta landet stänga ner och folk stanna hemma från jobbet de dagar det inte blåser? Vad sägs om ”vindstilleledighet”? Eller så kanske vi dieseldrivna människor jobbar dessa dagar och drar ihop till lite mer elbilsbonus?
    Nåväl, som sagt, grattis till köpet. Själv har jag inte ekonomi att följa exemplet. Tycker det svider i lädret även att köpa en bättre begagnad dieselbil.

  2. tjalle (inläggsförfattare)

    Jo det är vansinniga priser ,nu har jag haft ett hårt liv som egenföretagare inom tillverkningsindustrin . Och nu vid 56 års ålder sålt verksamheten med bra vinst och lämnat ett välskött lönsamt företag som genererat 95 arbetstillfällen i en mindre kommun. Men som det ser ut nu så verkar kostnaderna öka i snabb takt och nya ägargruppen är bekymrade att de måste flytta verksamheten utomlands och 95 arbetstillfällen går förlorade. Och en av orsakerna är just energikrisen vi är i nu, som troligen sätter stopp för många ”gröna” satsningar i norr. Men som du säger dessa bilarna är för dyra och kommer att öka klyftorna i samhället ännu mer . Vi är vad gäller bilar tillbaka till 70 och början på 80-talet när det inte var en självklarhet att ha bil på grund av familjeekonomin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.