Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Bra sagt Lennart H ,i detta håller jag med dig

Lennart H skriver i sin blogg nåt vettigt ,läs nedan .

 

Nämligen det att debattörerna, både till höger och vänster, göder myter och alldeles för ofta gör det helt oemotsagt. En förutsättning för en fungerande samhällsdebatt är att man har en gemensam utgångspunkt, en lägesbeskrivning, ett problem som ska lösas. Utifrån det kan man sedan ha olika uppfattningar om hur lösningen ska se ut. Eller för den delen, uppfattningen att läget är ok och inte behöver förändras. Men fortfarande måste man utgå från en faktabaserad verklighetsbild för att en debatt ska vara möjlig att föra.

Annars blir det som det är nu, gap och skrik, politiker som avbryter varandra och skyller ifrån sig utan att den som tittar/lyssnar blir ett dugg klokare.
I elprisdebatten är utgångspunkten delvis gemensam: priset på el är högt, och det drabbar hushållens ekonomi. Så långt är regeringen och oppositionen överens. Men istället för att sätta sig ner och gemensamt försöka hitta en långsiktig hållbar plan för framtida elförsörjning, något som gjorts flera gånger tidigare i historien, börjar de ljuga, kasta anklagelser på varandra och beskylla varandra för att vara orsaken till problemet.

5 kommentarer

  1. Basic Rules

    Vi bör förlita oss på de som kan ämnet/energi, professor i tillämpad kärnfysik Jan Blomgren är väl värd lyssna på – en del vill nte lyssna då det strider mot deras ”religion”.
    De som satt elmarknaden; produktion, eldistribution och prissättning ur spel är just politiker !
    Vi hade för ca 50 år sen världens bäst fungerande el/energimarknad; kärnkraft, vattenkraft och en liten del vindkraft, sen nått decennium sen rubbades marknaden pga politisk klåfingrighet och okunskap –
    Hotet mot en fungerande marknad heter ”Green Energy Policy”.

  2. GF.

    Har gubben klivit ur sosserollen månne.
    Ja jag skulle kunna tro det, han skriver som sig själv och är det så är han ju inte lika …… som man skulle kunna tro.

  3. brorson

    Jag håller inte alls med.. Det är socialdemokratisk taktik att ljuga att ljuga att någon annan ljuger, Som småbarn som säger ”Det är inte jag som ljuger, det är han”. Lennart H brukar agera som bästvetaren, sanningsoraklet, som talar om för sina sossekompisar vad de ska tycka. Nu hänvisar han till Sofia Merjamsdotter, som tillgriper ett annat debattknep, nämligen att lägga beslag på problemformulerings-privilegiet. Alla ska ha som utgångspunkt det som hon och de som tycker som hon ,är fakta i målet, det enda som behöver bevisas. Men hon utelämnar allting, som inte leder till hennes egna slutsatser. Genom att rabbla upp en väldig massa i och för sig kontrollerbara och sanna påståenden, ska läsaren förledas tro att alla relevanta fakta har framförts. Det har de inte.

    Och hon skadar sin egen trovärdighet genom den avslutande rättelsen: ”Artikeln är uppdaterad då det först stod att L var med i energiöverenskommelsen år 2016, vilket de inte var.” Som liberal skribent har hon inte ens gjort sig besväret att ta reda på hur L har agerat. Men blev det verkligen rätt efter rtättelsen? Såvitt jag vet, stod alla fyra allianspartierna bakom energi-uppgörelsen med SMP-regeringen 2016, men L var första parti som hoppade av .Men hon är väl en typisk liveral, som kackar i eget bo.. Och trots att L var första parti, som kom till insik tatt man gjort fel, har Mirjamsdotter givit bort problemformulerings-privilegiet till till de värsta lögnhalsarna i den förra regeringen.,

    • GF.

      Jo min första tanke vart kommer detta ifrån egentligen, Holmlund brukar ju för det mesta citera någon ’sanning’, men jag ids inte Duckduckago:a det, så jag ’knackade’ ner det jag skrev.
      Ja tar inte Holmlund på allvar på något sätt, det går helt enkelt inte!
      Däremot dina inlägg brorson är läsvärda om än lite långa ibland, men det är i varje fall verklighetsförankrat…..!
      Keep on…!

  4. brorson

    Miriamsdotter skrev sin famösa ledarkrönika för flera veckor sedan, men den vågade Holmlund inte åberopa som sanningskälla då p.g.a. kritik för just okunnighet. Så den har han sparat ner för användning nu i mellandagarna. Jag kla nu ge ännu ett exempel på missbruk av problemformulerings-privilegiet. Och det gäller den påstådda klimatkrisen, som av media behandlas som en allmänt erkänd sanning i stil med att jorden är rund. Men beror de extrema-väderhändelserna. som media rapporterar om. oå en klimatkris, som har orsakats av koldioxidutsläppen?. Två exempel på problem, som presenteras så, att läsare ,lyssnare och tittare ska uppfatta dem som orsakade av koldioxiden:

    1. Vattenflödet i Nilen har minskat rejält, med följd att saltvatten tränger in i Nildeltat och livsmedelsförsörjningen i fram för allt Egypten hotas, Men det beror på att man har byggt enorma vattenkraftverk mef tillhörande enorma vattenmagasin i övre delen av Nilen, under den tropiska solen. Vilket har resulterat i en mycket kraftig avdunstning från de enorma nya vattenytorna Alltså fel plats för vattenkraft, men rätt plats för solkraft. Men här har man gjort tvärtom.

    2. Folk har frusit ihjäl i sina bilar i USA p.g.a snöstorm och stark kyla. Men varför lämnar de stugvärmen och ger sig ut på vägarna? Ja, någon stugvärme har man inte, trots investeringar i eldrivna värmepumpar – en lösning, som kräver mindre energi än direktverkande elvärme. Jo, man har förlitat sig på vindkraft, men den har inte fungerat under stormen, eftersom det har blåst för mycket (!) Så har vindkraften krävt sina första (?) dödsoffer, som den värsta pandemi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.