Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Hjälp markägare klimatanpassa skogsbruket tycker Märta Stenevi

Tror inte att politiker ska lägga sig i detta ,det har de gjort allt för mycket genom åren .

De snackar plötsligt hyggesfritt, för inte allt för många år sen plockhögg jag detta fick man inte göra för staten ,hygge skulle det vara.

För väldigt många år sen fick vi åläggande att gallra ett bestånd, min farfar vägrade och fick böter. Det blev ingen gallring ändå, denna skog kom för 3 år sen staten och satte avverkningsförbud på . På grund av att den skulle bevaras för sina stora miljövärde. Vi har inga Älgskador på grund av vår blandskog där inslag av björk tillåts, detta har inte bolagens Tallplantage.

Vi markägare som skött våra skogar i flera generationer har en stor kunskap om våra egna skogar.

Men man blir förvånad när det kommer skogsköpare från städerna och hugger ner allt för att betala skogsköpet, de har inte ens varit och tittat på vad de köpt.

Det är bara vinsten som räknas.

 

4 kommentarer

  1. Leif

    Låt skiten blåsa ner istället så får ni klara er. Sen kan ni börja klaga på det förändrade klimatet. Men då är det ju försent, fast det förstår ni nog inte

  2. tjalle (inläggsförfattare)

    Nu har du läst men inte förstått igen , om du läser sakta så förstår du att jag förespråkar plockhuggning eller dimensionshuggning och blandskog istället för tallplantager. Vilket säkerställer skogsbruket för viltangrepp väta och storm. Men vi styr själva inte hur vi ska avverka det gör den statliga myndigheten Skogsstyrelsen. Det är inte bara att hugga , du ska först anmäla detta och få tillstånd. Det som du kallar skiten är ditt välstånd ,utan skogen och malmen hade vi inte varit vad vi är idag .Då hade Sverige troligen varit ett fattigt land

  3. Christer

    Leif: Läser du överhuvudtaget blogginläggen? Eller kastar du dig bara över dem och klagar?
    Dina inlägg är så gott som alltid otroligt okunniga och sprider bara förakt.
    Man får lätt bilden av att du en gång i tiden var ett barn som alltid skulle leka med andra barns leksaker, bara för att ställa till bråk och få uppmärksamhet.
    Tips: Köp egna leksaker

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Kan ju bli så om man som barn hade betong i sandlådan istället för sand, då blir man bitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.