Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Demokrati i NATO frågan

NJET !!!!!

3 kommentarer

  1. Basic Rules

    https://thedreizinreport.com/author/dreizinreport/
    Russia is losing enligt neocons, skicka mer dollars 💵 till Kiev regimens tvättstuga så blir alla neocons i DC, 🇪🇺 kommissarier väldigt rika och
    10% to the big Guy (Biden)så ✅.
    Rek Jacob Dreizin för bevakningen av Ukraina konfliktens utveckling och analyser.
    – ett sidospår men relevant.

  2. brorson

    Joe Glappkäft har råkat avslöja att USA har hjälpt till med målangivelser både vid sänkning av ryska krigsfartyg och dödande av ryska generaler. Nu har också framkommit att USA testar ny vapentyper i Ukraina, vilka inte tidigare har använts i krig. Gjorde man inte samma sak i Irak? Varför skulle inte Sverige få samma exklusiva hjälp vid ett ev. krig mot Ryssland, även om vi inte är med i Nato?

    Om man sedan tittar på vad som händer i andra delar av världen framstår Ukraina-kriget alltmer som ett proxykrig mellan USA och Kina. Det passar båda presidenterna (Biden och Xi) alldeles utmärkt att européer dödar européer, utan att amerikanska eller kinesiska soldater kommer till skada. Med amerikanska vapen, och – om de ryska arsenalerna med moderna vapen tar slut – även med kinesiska vapen. Om – eller när – det blir öppen konflikt mellan USA och Kina, är Tredje världskriget ett faktum.

    Glöm inte att Taiwan är Kinas motsvarighet till Ukraina. Glöm inte att USA bara för något år sedan (om jag minns rätt) snuvade Frankrike på en order om åtta konventionella ubåtar till Australien. Joe fixade att Storbritannien i stället får leverera åtta atomubåtar, som troligen är avsedda för Sydkinesiska sjön. Vietnam som efter sitt eget krig mot USA velat ha goda relationer med USA och ”väst” för att balansera Kinas dominans, kommer att tvingas välja sida, Och det kommer att bli de kommunistiska kamraterna i Peking.

    Medan Joe håller på att krossa EU ekonomiskt i tron att det ska skada Ryssland mer än det skadar Ryssland. är Kina nära att kompensera Ryssland för bortfallet av exportintäkter från ”väst”. Länderna byter naturgas, olja och järnmalm mot ”teknik” och halvledare. Mycket tyder på att Indien kommer att dras in i denna handel – via Kina. Lägg därtill att Kina redan kontrollerar Myanmar (Burma) och Afghanistan.

    Carl Bildt hoppas på revansch för sin store namnes (Kalle dussnins) nederlag vid Poltava, som råkar ligga ganska centralt i Ukraina, och krigsminister Hultqvist vill inte vara sämre. Svenska politiker, som träffar utländska stats- och regeringschefer oftare än svenska väljare, har tröttnat på pikar från utländska kollegor om att Sverige var ”fegt” under Andra världskriget. Därför vill de dra in Sverige i Tredje.

    Svenska Freds, som lyckades avvärja ett blodigt broderkrig mellan Sverige och Norge vid unionsupplösningen 1905, bombarderas nu med hatmelj, där fredsaktivisterna anklagas för att vara ”Putins nyttiga idioter”. Samma censur råder här som i Ryssland. Det som hyllas som ”fakta” i Ryssland stämplas som ”desinformation” i Sverige, och vice versa. I januari i år återupprättades myndigheten för Psykologiskt försvar, med uppgift att motverka ”desinformation”.

    Jag måste erkänna att för bara ett halvår sedan såg jag våra fredsaktivister som rätt så löjliga figurer. Nu saknar jag deras röster.

  3. brorson

    Det är väl inte otänkbart att Polen går in i Ukraina för att återta ett stort område som förlorades till Sovjetunionen under Andra världskriget, då även i samma uppgörelser ett annat stort område förlorades till Vitryssland (Belarus). Polen har hittills hållits tillbaka av USA, som inte vill ha en öppen Nato-inblandning i Ukraina just nu. Polen styrs av det ultranationalistiska partiet Lag och rättvisa, som i Sverige har uppmärksammats för sin extremt restriktiva abortpolitik.

    Amerikanska elitstyrkor (Navy Seals) övar nu i Svarta havet utanför Rumäniens kust. USA väntar kanske på att Putin ska göra något dumt, som kan användas som förevändning för en amerikansk landstigning på Krim? Under partiledardbatten i söndags försäkrade Magda i ”debatt” med Ulf Kristerson att hon har åkt runt och träffat stats- och regeringschefer för att få deras stöd för en svensk Nato-ansökan. Vad har hon lovat i gengäld för det stödet?

    Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg har lovat kraftigt ökad flyg- och marin-närvaro i Östersjön, om Sverige går med i Nato, vilket kan tolkas så att Nato planerar att göra Sverige till en krigszon. Vilket skulle tvinga Putin att splittra sina styrkor…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.