Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Undrar vem som har rätt i all forskning , den som lever får väl se

Han KANSKE har rätt eller INTE
När det sker en våldsam utbyggnad av vindkraftverk i både Nordsjön och Östersjön kan det påverka vädret tusentals kilometer bort.
– Exakt hur mycket vet vi inte än.
Det sa professor Eigil Kaas, vetenskaplig chef för Nationellt centrum för klimatforskning vid DMI till Jylland-Posten för 11 dagar sedan – och i går sa Vejret till TV2 att stora vindkraftsparker till havs kan ha inflytande på nederbörd och temperatur på land.
TV2 Väder: Mindre nederbörd i de östra regionerna
Förklaringen är att atmosfären uppfattar de stora vindkraftsparkerna till havs som ett landområde. Och att lågtryck och fronter – när de rör sig över land – tappar ”andan”..
– I Danmark regnar det i genomsnitt mest i väster.”
Om Jylland ’utvidgas’ med stora havsbaserade vindkraftsparker västerut kommer nederbörden också att falla längre västerut, och det kan på sikt resultera i mindre nederbörd över de östra delarna av landet, skriver TV 2 Vejret.
DMI-professorn Kaas menar till och med att effekten av havsbaserade vindkraftverk i Nordsjön i princip kan resultera i mindre nederbörd så långt bort som i Östeuropa och framför allt Ryssland.
Vet mer om ett år
Eigil Kaas understryker för nationen att vädereffekterna av havsbaserade vindkraftsparker är mycket osäkra och att det råder brist på kunskap på området och att mycket resurser läggs på att skaffa mer kunskap. DMI samarbetar bland annat med Dutch Meteorological Institute.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.