Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Sänk Reduktionsplikten ??

Anders Ågren skriver idag

 

Moderaterna har både i opposition och i regeringsställning drivit igenom sänkningar av drivsmedelsskatterna och vi vill fortsätta att sänka priset på både bensin och diesel, bl.a. genom sänkt reduktionsplikt från den 1 januari 2024.

Håller inte med om att det är bra att sänka reduktionsplikten, detta är att köra en kniv i ryggen på de företag som producerar tex biobränsle.

Enda rätta är att sänka skatterna och låta biobränsletillverkning få långsiktlighet, Vem vågar satsa på nåt som ena stunden produceras och andra stunden politiker tar död på.

Alla branscher måste ha rätt till en långsiktig politik  ,inte dag till dag politik

4 kommentarer

  1. tjalle (inläggsförfattare)

    Åker Elbil själv och tittar man på detta så är de nog lite underbeskattade utan vägtrafikskatt.
    Men sen är elbilarna för dyra mot vad de kostar i tillverkning , inte många industrier som satsat på tillverkning har så fort som elbilsproduktionen fått tillbaka satsade investeringen.Detta tyder på överpriser på färdig produkt

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Tyvärr så även om reduktionsplikten sänks så höjer då bolagen priset. Vi har en Dieselbil och en Elbil i familjen . Tog 14 timmar med elbilen till Sthlm på grund av för få laddstationer , hade vi tagit dieselbilen ca 8 timmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.