Feminism och fett med socialism!

Feminism_och_fettFolkpartiet går till val på bland annat ”Feminism utan socialism”. Här i Umeå ingår de i en borgerlig opposition som enligt VK vill lägga ned Kvinnohistoriska muséet innan det ens har hunnit slå upp portarna. Ett museum som vill lyfta fram alla de kvinnor som har kämpat och slitit och bidragit med så mycket till samhällets utveckling, men oftast fått som tack att osynliggöras och glömmas bort. Nej, då föredrar jag Vänsterpartiets och Rossana Dinamarcas ”Feminism och fett med socialism”!

Andra delar av Folkpartiets valkampanj handlar visserligen om ”kunskapskola”, ”ungdommar” och ”val upptakt” samt hälsar från ”Fålkpartiet”, så man kanske inte ska ta dem på så stort allvar. Dyslexi kan förstås drabba den bästa, men det vore ju maximal otur om samtliga inblandade i utformningen av kampanjen inklusive de anställda på reklambyråerna hade samma svårighet samtidigt som rättstavningsprogrammet var ur funktion.

I bästa fall betyder kampanjerna att Folkpartiet har god självinsikt, inser att de är hemskt dåliga på att stava och önskar att de själva hade fått gå i en bättre skola och därför vill satsa på den. På samma sätt kan man i så fall kanske tolka att ”feminism utan socialism” innebär att de inte har förstått vad varken feminism eller socialism är, och inte skulle ha något emot att gå om något år i skolan och lära sig mer. En början skulle kunna vara en kurs i feministiskt självförsvar som har införts i Umeå på Vänsterpartiet initiativ. Och lugn, det blir inga betyg varken i ordning eller på kursen som helhet!

En kommentar

  1. juliadiets.com

    However, many of the aspects of the social-democratic welfare state continued to function at a high level, due in no small part to the high rate of unionization in Sweden, the independence of unions in wage-setting, and the exemplary competency of the feminized public sector workforce,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.