Välgjord thriller om ett mentalsjukhus

Igår hyrde jag en film för första gången på OKQ8 här i samhället men glömde sen bort att se den efter allt "leta-efter-den-där-bankdosan". Och eftersom den var tvungen att återlämnas innan klockan aderton så stoppade jag in den i mammas dvd vid fyratiden och satte mig ner med en kopp kaffe för att se om filmen kunde leva upp till mina höga förväntningar. Jag såg en "bakom kulisserna" om filmen Shutter Island i helgen medans jag väntade på att en annan film skulle börja och vart djuriskt intresserad av att se filmen.

Filmen utspelar sig på ett mentalsjukhus placerad på ön "Shutter Island" dit två kriminalkommisaries/poliser blir skickade för att lösa ett mystiskt försvinnande. Ön hushåller dom allra våldsammaste och gravt psykiskt störda patienter blir skickade när ingen eller inget annat kan bota dom. Poliserna som spelas av Leonardo DiCaprio och Mark Ruffalo får inget lätt jobb framför sig då personalstaben är ovilliga att samarbeta och undanhåller viktig information för dom. ingen kan förklara hur en kvinna har försvunnit ur tomma intet från sin cell utan skor på fötterna när en storm härjar utanför.
Bit för bit likt ett pussel får man ta del av hemligheter och teorier och ingen kan förutse slutet.

Obehaglig musik med passande miljöer och fantastiska skådespelare och en handling vars djup går längre och längre ner tills man nästan ramlar ner i mörkret själv. Nej jag ser gärna om den här filmen. Betyg: 9/10 vodkaflaskor

 

Den officella trailern för Shutter Island: