Sveket mot folket!

Nu strör regeringen pengar över Sverige. Det kan i första skedet verka klokt och bra när man bl a satsat på pensionärer och förlossningsvård etc.

Men som vanligt när den hör regeringen satsar så har man inte budgetteckning för sina ”löften”. Läser man ”nådiga luntan” som Magdalena Andersson kommer spatsera med idag (numera med en CD) så blir man inte riktigt imponerad.

Vi har i dagsläget högkonjunktur och i just högkonjunktur så satsar man på reformer för att spara i ladorna så man kan satsa sig ur när lågkonjunkturen kommer. Men det har inte nuvarande regering alls tänkt på. Man tänker mer på att det är val och då vill man säkra sina röster och strör pengar över medborgarna istället.

Att man satsar på pensionärerna är bra. Det är nåt vi som parti har drivit hela tiden. Men att låta bara några slippa den s k pensionärsskatten är ju pinsamt. Det är allmänt kännt att vi som parti har finansierat det krona för krona och vi tar bort inte bara en bit av ”pensionärsskatten” utan HELA pensionärsskatten ska bort redan nästa år.

Regeringen har lovat att ha med pensionärerna i flera omgångar men sagt att det blir aktuellt nån gång i framtiden. Man kan undra om det denna gång verkligen kommer bli aktuellt.

Sen får allt färre vård inom rimlig tid och barn o unga mår allt sämre. Såna saker väljer regering att blunda för. Istället tänker man mer på sig själv och att man ska få rösterna igen inför nästa val. För ingen har väl undkommit att det är valår nästa år. Och det är verkligen en valbudget som regeringen lägger.

KD:s ekonomiskpolitiske talesperson o tillika v ordförande Jakob Forsmed kommenterar budgeten så här o finns citerat i VK: – Regeringen strösslar ut socker och färgämnen från en orimligt stor godispåse men det bygger inte samhället på sikt. Man riskerar ett kraftigt blodsockerfall, det är inte vad Sverige behöver, säger Forsmed

Han har så rätt. Återkommer i ämnet.

Etiketter: , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Olle

  Jag röstar höger och har alltid gjort och kommer alltid att göra och håller med dig fullt ut. Men med facit måste väl du också hålla med om att alliansen kunde ha gjort bättre ifrån sig vad gäller pensionärer och sjukvård. Nu kanske du inte kastar sten i glashus men grus kastar du i alla fall. Tyvärr kommer högern att få det svårt i nästa val på grund av att inte gemene man genomskådare detta slöseri utan ”täckning”. S tycks tro att det är bara att plocka från företag osv för de förstår inte att det är företagen som skapar jobben och inte arbetsförmedlingen. Men baksmällan kommer att komma,

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Jo ärlighet varar längst så självklart det som Alliansregering inte gjorde bra har jag inte svårt att kommentera. Men vi införde inte pensionärsskatten som Magdalena Andersson säger. Utan man såg inte pensionen som upplupen lon vilket gjorde att man inte får samma skattereduktion som avdrag som dem som jobbar fick alltså jobbskatteavdraget. Man kan inte få avdrag för det mnan inte har. Men vårt parti kämpade för att minska skatte-skillnaden och vi ska komma ihåg att vi sänkte skatten inte mindre än 5 ggr för pensionärerna och är övertygad om att det inte blivit så många ggr om inte KD har drivit den frågan stenhårt samt att summan är större än det nu sänks med. Vi har hela tiden menat att det ska vara samma skatt för pensionärerna som arbetstagare.
   Men (S)löseriet är svårt att komma åt och speciellt då Magdalena Andersson hela tiden säger att dom har en ansvarsfull politik för Sverige o i samma veva säger hon att Alliansregeringen lämnade ett budgetunderskott på 60 miljarder vilket inte är sant. Och dessutom säger hon inget att då var det lågkonjunktur och inte som nu högkonjunktur. Men hoppas att folket ser igenom lögnerna men om man får ljuga oemotsagt hur många ggr som helst så blir det snart en sanning.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

     S har pratat om att sänka skatten för pensionärerna många ggr. Men nu får vi hoppas det blir verklighet. Vi gjorde det 5 ggr i alliansregeringen tack var KD. Men det är helt rätt att utan jobbskatteavdraget hade det inte skett. Å andra sidan så innan jobbskatteavdraget kom till så var skatten lika. Eftersom jobbskatteavdraget är utformat just som ett avdrag. Och det gjorde man just för att motivera till att arbete ska löna sig.

 2. Michael Rönnlund

  Att lämna bostadssamtalen som ni i alliansen gjorde diskvalificerar alla påståenden om att regeringen strör pengar omkring sig. Det är allianspartierna som stör pengar omkring sig.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/alliansen-lamnar-samtalen-om-bostadspolitik?

  Ni i alliansen tycker det är helt ok och väl använda skattemedel att ge bidrag till rika villa- och bostadsrättsägare i form av ränteavdrag och ROT-avdrag. 85% av ränteavdragen går till rika.

  https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

  +30 miljarder varje år får staten och skattebetalarna bidra med till dessa redan välbeställda. Det är helt omotiverat fortsätta med dessa bidrag och dessutom farligt för samhällsekonomin. Spricker bostadsbubblan får det oerhörda konsekvenser på svensk ekonomi

  Hur kan ni klaga på att barnbidragen höjs lite grann, att studiebidragen höjs lite grann när ni samtidigt accepterar att staten betalar ut 25,5 miljarder varje år till rika villa- och bostadsrättsägare i räntebidrag?

  Enligt Hans Heggemann, utredare på SCB:s avdelning för inkomststatistik har ingen annan skatt eller reform lika stor effekt i att omfördela från ekonomiskt svaga till de ekonomiskt starka.

  https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

  Lägg till de fördelningsmässigt orättvisa ROT-avdragen som också går till de mest välbeställda i Sverige och man hamnar på +50 miljarder varje år. Dessutom har enligt skatteverket inte svartjobben minskat som var tanken med dessa ROT-avdrag.

  https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/byggbolagen-maste-ta-ansvar-for-svartarbetet

  Snacka om att sila mygg och svälja kameler. Ni accepterar att staten har utgifter till rika villa- och bostadsrättsägare på +50 miljarder men tycker 200kr i mer barnbidrag är oansvarigt.

  Man vet inte om man ska skratta eller gråta då man genomskådar alliansens ekonomiska politik och framförallt hur ni subventionerar rika i villor och bostadsrätter.

  Det är inte väl använda skattepengar.

 3. Michael Rönnlund

  Intressant att du väljer att endast publicera svar från ja sägare. Vart tog mitt svar vägen?

  Säger en hel del om dig som politiker.

  Svårt att ta diskussionen?

  Inga argument?

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Lägger ut denna kommentar så ni ser vilken låg nivå en del är på när man inte hinner svara direkt. inte ens värt att kommentera……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>