Luftkvalitet

Gårdagens stora nyhet i Umeåpolitiken var inte att oppositionsrådet Anders Ågren(m) ogillar Socialdemokraterna utan att genomfartsförbudet genom centrala Umeå kommer på plats. Det har varit många turer i det där och under våren lämnade tekniska nämnden in begäran till länsstyrelsen för att pröva rättsläget. Glädjande nog var gensvaret positivt även från Trafikverket. Det blir också en förlängning av den föreslagna sträckan hela vägen från Söderslätt till Sandbackarondellen.

Nästa steg är att Västra Esplananden också ska få möjlighet att ingå i miljözon tidigare än när Västra länken är på plats. Kan vi få tidigarelägga det så kommer vi kunna se snabba förbättringar kring luftkvalitén. Tekniska nämnden arbetar också vidare med att titta på varudistribution till centrala stadsdelarna och hur det ska kunna göras mer effektivt.

Att komma åt överskridandena av miljökvalitetsnormen för luft är ett gemensamt ansvar och kräver att vi agerar gemensamt. Har du en cykel så skippa för tusan den där onödiga bilresan och få både motion och frisk luft.

 

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf tekniska nämnden

2 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Men ”skippa” då också den enskilt mest buss- och bilastrande anläggningen, ett jättebad med gym och relax, ett Nannabad, i det trafiktätaste och trafikfarligaste läget i kommunen, särskilt för cyklister och gående som vill till och från ett bad, f ö inte utrett/analyserat med redovisade dokument. Då blir bortmotande av tung trafik på V:a Espl, trovärdig inför allmänheten i Umeå.

    Se min blogg tidigare, http://blogg.vk.se/umeas-basta/ om detta och idag om katastrofsiffror för besökandet och därmed ekonomin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se