Tiggare i Umeå

Det talas mycket om tiggarna i Umeå och åsikterna flödar efter Lenanrt Holmlunds blogginlägg. Vad är sant eller inte? Nästa gång du ser någon sitta och tigga så finns det faktiskt något du kan göra. Stanna upp, ta dig tid och försök lära känna personerna och visa att i Umeå så går vi inte bara förbi. Bilda dig en egen uppfattning. Här kan du läsa om möten jag haft med två av tiggarna under april:

Eva från Moldavien

Maria, gravid i 7:e månaden som tigger mitt i natten.

 

8 kommentarer

  1. Pingback: Nordebo med klokaste kommentaren som vanligt | Mattias Larsson (c)

  2. Anders Öhberg

    Återstår fortfarande frågan vad du som socialdemokrat anser om Holmlunds ståndpunkt. Så länge du inte tar aktivt avstånd måste man utgå ifrån att ni i partiet sympatiserar med honom.
    Anders Öhberg

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Nej, jag står inte bakom att föra fram hörsägen om människor i en utsatt situation och att debatten och samtalet hamnar i att göra generaliseringar. Jag uppmanar alla att tala med tiggare i vår stad och bilda sig en egen uppfattning. Romer som det handlar om i detta fall har misshandlats rejält i Sverige vilket inte minsst regerings vitbok visar och vi har ett ansvar för att alla i vårt land behandlas bra.

      • Anders Öhberg

        Förstår fortfarande inte varför du slingrar dig. Skulle du varit lika otydlig om det inte var en partikamrat som skrivit? Svagt

  3. Pingback: ”Står inte bakom hörsägen” | Valbloggen

  4. Fredrik

    En till synes handikappad man tigger på gatan.
    Senare samma dag möter jag densamma fullt
    frisk och rörlig. Är det nåt som man bara kan
    negligera?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se