Den där jävla Söderling!

Se här nedan; en allvarlig artikel i dagens folkbladet om budgetläget i Vännäs kommun. Stora utmaningar väntar. Men samtidigt; sitter inte kommunalrådet Johan Söderling(s) där och småler åt det hela? Jo visst gör han det, så märkligt.

Söderling

Nu hoppas jag ingen tror att Vännäs kommunalråd tycker att situationen är särskilt rolig. Jag har efter 18 år som aktiv faktiskt aldrig träffat en enda politiker som anser att besparingar är något att le åt. Samtidigt har vi här en artikel på Söderling där han helt uppenbart ler åt det hela.

Vad är syftet från medias sida med att illustrera en allvarlig nyhet med ett leende kommunalråd? Säga att situationen inte är så allvarlig? Att kommunalrådet kan le för att det här fixar sig? Knappast. Tanken och känslan som väcks hos läsaren handlar nog snarare om varför den där Söderling alls sitter och ler åt alltsammans? Den där jävla Söderling, Är karln inte klok? Eller politiker som lever i sin egen värld. Överdrivet positiv.

Det här händer ofta i media. Jag hittar ingen annan förklaring än att man medvetet vill väcka negativa känslor mot den folkvalda genom bildval men även rubriker. Förstärka motsättningar.

Nu känner ju jag Johan och vet att han förvisso är en glad prick. Och ja han kanske till och med var glad under delar av intervjun(om det ens var en live-intervju). Men jag vet också att han ser allvarlig ut när han tycker att något är allvarligt likväl som han ser glad ut när något är roligt. Johan Söderling tycker förmodligen inte att kostnadsminskningar på 5% är något särskilt roligt att gå runt att skratta åt. Så varför kan vi då inte media förmedla det? Ingår inte bilder som överensstämmer med texten i en objektiv medierapportering?

Andreas Lundgren(s)

En kommentar

  1. Pingback: Folkbladet och bilder! | Andreas Lundgren(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se