Insatser mot människohandel

Idag är det dags för Individ- och familjenämndens arbetsutskott. Vi kommer idag ta ställning till (s) förslag om att införa en s.k KAST-mottagning, dvs stöd till män som köper sex att bryta sitt beteende och minska efterfrågan. Detta finns redan i storstäderna och vi ska vara tidigt ute innan problemen växer sig allt större.

Parallellt med detta pågår vårt utredningsuppdrag som vi också initierat och en klok nämnd ställt sig bakom, om att hitta stödformer till personer som befinner sig i prostitution eller har sex mot ersättning. Utredningstiden där behöver lite extra tid och det är ok.

Nu rustar vi Umeå kommun för att göra vårt i att motverka framväxande människohandel och förenbkal vägarna till att få stöd. Socialtjänsten har sitt ansvar i detta och därtill kommer polisens ansvar. Om det tänker jag återkomma.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

En kommentar

  1. Pingback: Hammaren föll på sexköparna | Andreas Lundgren(s)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se