Utmaning!

Läste just en kommentar om Lyckseles blivande köpcentrum, att VÅRDEN tillhör minsann landstinget och det har ingenting med kommunen att göra så kommunen kan ju heller inte spara pengar genom att dra ner inom vården.

 

 Sjukhus och vårdcentral tillhör landstinget – ja. Så långt är vi överens. Men VÅRD kan vara mycket mer, exempelvis särskilda boende för äldre och handikappade/hemtjänst står faktiskt kommunen för. 

 

Jag bor hellre i en stad som tar hand om sina medborgare än en stad som har förtroendevalda som först ser till att kommunen går back med hela 40 miljoner och som sedan vill höja stadens estetik, vem ska betala det om inte skattebetalarna och kommunens anställda som får slita hund för att få samma jobb gjort med mindre personal – det är dit vi är på väg.

 

Det heter så fint att det ska effektiviseras, göras nya rutiner som ska fungera bättre. Bla bla bla, många vackra och stora ord som kommer från munnar som egentligen inte vet vad dom säger. När har Lyckseles politiker varit ute på golvet och jobbat på ett äldreboende?

Jag vet att politikerna ibland besöker olika boenden. Men det ska ni ha klart för er, käre politiker, att det är stor skillnad på att komma på besök på ett boende under dom flesta gamlas vilopaus från vardagen och träffa "dom pigga" pensionärerna som bor på bygget, sitta och prata en stund och bli bjuden på kaffe och kaka jämfört med att jobba.

 

Nu menar jag inte heller bara att komma och gå utöver och titta på under arbetet under en dag. Prova att gå en inskolning på tre dagar och sedan jobba som ordinarie i en månad, enligt befintligt schema. Naturligtvis så ska även du arbeta helg, något annat är osolidariskt. Kanske har du riktigt tur att hamna på något av de boenden som är såpass effektiva att dom anställda faktiskt får arbeta varannan helg, tänk om du har sån tur! 

 

Ta det som ett önsketänkande eller en utmaning, helst det sistnämnda. Naturligtvis ska du då få en rimlig erssättning för ditt jobb på nämnda plats; naturligtvis så är du såpass storsint att du avstår från din egen lön denna månad och får i stället den höga lönen som en vanlig undersköterska får, rimligtvis så får du ingångslönen eftersom du är helt ny på jobbet – något annat är otänkbart.

Man får betalt efter det arbete man utför, man får det man förtjänar. Eller hur var det nu?

 

Men vad hjälper det att gnälla i en blogg, trebarnsmamma och studerande som jag är? 

 

2 kommentarer

  1. Ellen Schönborn

    Bra skrivit! håller fullt med dig – men du får inte glömmer dom delade turer – kvällsjobb till kl 22 – städning kanske 2 till 3 gånger på ett arbetspass! det finns en del som dom kan göra! tror inte att dom är så pigga för att går upp kl 6 efter ett arbetspass till kl 22. som du säger – vad hjälper det att gnäller i en blogg. man skulle göra mer an så!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.