Nya glasögon och ny vän :)

Jag har hämtat mina nya glasögon! Ja faktiskt, nu slipper jag mina ihoptejpade (egenhändigt lagade) bågar, äntligen! Tänk att jag numera kan böja mig fram utan att faktiskt måsta hålla fast glasögonen på näsan, eller alternativet: luta mig fram och glasögonen flyger i backen… ojojoj vad skönt med ett par som sitter på plats!

Jag och lillebror for ner till Umeå igår och hämtade först nya ögonen, sedan ”gjorde” vi stan… E:s ljusslinga gick sönder häromdagen så jag hade lovat henne en ny, dom finns för övrigt på Rusta och ger jättemysigt sken. Jag ångrar att jag inte köpte en till vårat ”vuxna” sovrum också… men men, hur som helst.. sedan behövde ju stora E nya ytterkläder också… ungen har vuxit så otroligt mycket så det är inte klokt! I söndags då vi skottade var det knappt att hon kunde ha täckdressen med fleecekläderna under. Ungar ska ha riktiga utekläder, och dom ska kunna röra sig i dom! Så, lillebror släppte av mig vid Coop och for på egna ärenden, han trodde nog att jag skulle bli inne på butikerna länge.

Nu är ju jag en sån där som sällan och aldrig fastnar inne på en butik. Om det nu inte är en handarbetsbutik av något slag vill säga, på en sådan kan jag vara hur länge som helst för att klämma och känna. Jag hittade täckbyxor rätt fort. Dom fanns bara i vissa storlekar, så dom blev lite väl långa tyckte jag men vad gör man? Jo, jag köpte dom såklart. Sedan hade ju sportaffären där jätterea så jag hittade en superhärlig jacka för bara 200 spänn åt henne. Också den stor tyckte jag…

Men, idag när jag hämtade henne på fritids så kunde hon ju ha kläderna! Dom var i största laget men hon behöver då inte frysa och inte behöver hon känna att hon inte kan röra sig heller.

Men höjdpunkten igår alltså… det var ju att träffa fina A och hennes son. Och hundarna såklart!

Den här bruden var ju bara för go:

20150202_115354

 

Fina A bjöd på lunch, jättegod paj. Och så fick jag se flätstickning in action, och jag tror att jag ska klara av det, ska påbörja nåt projekt då jag har gjort klart mitt nuvarande lilla projekt, glasunderlägg..

20150202_174510Mina fynd från Ohlssons och Ica Maxi…

Lillebror tittade på mig och frågade ”Vad ska du göra av allt garn?” Jag tittade på honom, sådär som man tittar på nån som pratar ryska från ingenstans helt plötsligt, och säger ”Va? Menar du att man måste ha en plan?!” helt chockad!

Det bästa med gårdagen var dock att träffa A. Det hade jag sett fram emot länge, och hon är precis så som jag trodde. Vi lärde förresten känna varandra genom garnbytesgruppen på facebook, av alla ställen. Yarn unites people!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.