Fredag den 13:e

I år var fredag den 13:e verkligen ingen otursdag. Inte för mig i alla fall.

Jag fick äntligen skriva på min provanställning på bemanningsenheten! Jisses vad glad jag är! Visst jag gillade att jobba som personlig assistent också, men jag tror inte att det är för det bästa i långa loppet att jobba med familjen.  Man måste hoppa på tåget när det går, annars kanske man går miste om chansen att ta sig till en annan hållplats. Jag trivs väldigt bra med att jobba inom vården. Jag tycker om att träffa människor, vill verkligen förgylla någons vardag. Det kan vara det där lilla som sätter den där guldkanten; en kram, ett vänligt ord eller någon som stannar upp i en minut och bara finns där. Visst, det är inte jättegott om tid inom yrket att stanna upp men min erfarenhet säger  mig att ett pressat läge bara blir värre om man stressar på. Att läsa kroppsspråk är liksom inbyggt hos som flesta av oss.

Mannen fyllde hela 37 år den 13:e så jag och barnen började med att sjunga och gå in med paket… 2 burkar med glutenfri lakrits från Villa Veja, en vinflaska och en tshirt som jag sydde igår kväll fick han. Plus fot och ryggmassage ikväll efter att barnen somnat. Jag tror att han är nöjd med sina presenter 🙂

Dottern hade med sig en kompis hem efter skolan. Dom begav sig iväg på disco på kvällen  och såklart ville dom locka håret och ha lite smink (ögonskugga och läppstift, det tycker jag att man får ha på disco när man går i lågstadiet. Faktiskt.)

Medan flickorna dansade loss så gick jag och grabbarna över till och hälsade på mamma och lillebror en stund, pappa for till Björksele på jobb.

Efter hämtning av tjejerna blev det kvällsfika och sedan fick flickorna se en film och äta godis/chips i dotterns rum. Dom verkade ha det supermysigt och slocknade i helt okej tid, dom har inte gjort nåt stort väsen av sig.

Själv sitter jag sömnlös med lite känningar i gallan just nu..inväntar att medicinen ska få full verkan så att jag får sova en stund.

Jag har börjat sticka en ny sjal, håller på med uddarna som ska pryda den och hör och häpna: jag listade ut hur man stickar efter diagram!

20150314_021440

 

Jag tror att dottern ska få den. Det var helt och håller hennes färger. Garnet heter Hot Socks Diamond och är egentligen ett sockar,  men vad gör väl det? Mönstret är pyttipanna sjalen, mönster finns gratis på nätet; googla 😉

Jag har ju beställt tyg med motiv från Frost..

25666099-origpic-8b751b

 

Jag visste ju att det var skickat och blev superlativ då det hade kommit ett paket i brevlådan idag. Men…

20150313_222023

 

fel tyger kom… visst, dom är superfin och allt men…det är ju någon annans tyger. Mailade företaget ikväll och inväntar svar. Jag vill ju inte ligga ute med en massa frakt heller och vill ju ha det jag hade beställt! Lite surt tycker jag..

Men men, alla är vi människor och alla kan göra misstag. Avvaktar och ser vad som sker. Hoppas dock ändå på lite kompensation eftersom jag har väntat ett bra tag på tyget jag beställde. Nu är det i och för sig ett special tyg som inte trycks upp obegränsat och jag visste ju om att det skulle ta tid innan det kom hit men….ändå. Jag som hade tänkt sy till dottern i helgen…det får helt enkelt vänta då.

Jag önskar dig som läser en fortsatt trevlig helg. Det tänker jag ha 🙂

Hoppas på att hinna klippa ut en body, mudd byxa och en hjälmmössa i morgon. Jag ska sy ett set till bebis som en bekant väntar om några veckor och ikväll fick jag reda på att dom redan vet vilket kön det blir. Det är riktigt länge sedan jag sydde så smått så det ska bli riktigt kul att sy något så pyttigt och gulligt. Bilder kommer… så småningom 🙂

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.